JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2015, 08:05

Vidrak ostvario dobit od 2,5 miliona dinara

č: | fb:

JKP “Vidrak” je jedino gradsko preduzeće koje pozitivno posluje i koje, umesto uzimanja novca iz gradske kase, u budžet uplaćuje 20 posto neto dobiti. Direktor ovog javnog preduzeća Đorđe Milanović kaže da je prošlogodišnja dobit iznosila blizu 2,5 milona dinara, a iz sopstvenih sredstava, investirano je blizu 4,2 miliona dinara, što je navedeno u izveštaju o poslovanju JKP “Vidrak”, koji je usvojilo Gradsko veće.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor “Vidraka” navodi da je prošle godine adaptiran aneks poslovne zgrade i zgrađena ograda. Investirano je u opremu za gradsko zelenilo i zimsko održavanje, nabavljena je oprema za video nadzor, kupljeni su računarska oprema, viljuškar i uređaj za kontrolu i naplatu parkiranja. “Za prvih šest meseci ove godine, već smo investirali pet miliona dinara, što je dobar rezultat”, kaže Milanović. On ističe da su izmirena sva dugovanja iz prethodnih godina EPS-u, Pošti, Vodovodu i KPZ-u, tako da su ukupne obaveze manje za nešto više od dva miliona dinara.

Kada je reč o Gradskom groblju, kojim gazduje “Vidrak”, Đorđe Milanović kaže da je preduzeće ovih dana ušlo u posed novootkupljenih parcela na groblju, tako da od danas građani mogu da zakupe grobno mesto za života.

Za “Vidrak”, kao i za ostala javna komunlna preduzeća, veliki problem predstavljaju dugovanja građana i privrede. Prošlogodišnji dug je bio preko 93 miliona dinara ili deset posto više nego pretprošle godine.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da su poslovni rezultati “Vidraka” dokaz da javna preduzeća mogu poslovati i sa dobiti, a ne samo da prave gubitke. On je rekao da se “segment odnošenja smeća mora popravti”, i dodao da će problem odlaganja smeća dugoročno biti rešen završetkom regionalne deponije u Kaleniću za koju je pripremljena tehnička dokumentacija, tako da će ove godine konkurisati za nova sredstva iz IPA fondova.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 15 sati 53 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 21 sati 4 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara