Pranje ulice (foto: Đorđe Đoković)
Pranje ulice (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2015, 13:53

Grad se mora još više i redovnije čistiti

č: | fb:

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća svi su hvalili pozitivne rezultate koje je u prošloj godini ostvarilo JKP “Vidrak”, međutim niko, osim gradonačelnika Stanka Terzića, nije imao zamerke na čišćenje grada. Gradonačelnik je istakao da je značajno pozitivno poslovanje, ali “grad se mora još više i redovnije čistiti”.

Direktori “Vidraka” Đorđu Milanoviću preneli smo primedbe naših sugrađana, koje su stigle i na adresu Kolubarskih.rs, da se gradske ulice ne peru redovno, da je previse prašine i na ulicama i na trotoarima, ali i primedbu našeg sugrađanina da “Vidrakova cisterna u naselje Zbratimljeni gradovi nije ušla više od tri godine”. Milanović se ne slaže sa našom i konstatacijom građana da nema redovnih noćnih pranja ulica, kao što je bilo prethodnih godina . “Nije tačno da se gradske ulice ne peru. Jedna cisterna je svaki dan na ulici tokom prepodneva, dok dve cisterne peru tokom  noći”, kaže Milanović i dodaje da se ulice peru svaku noć, ali “građani tada spavaju pa to, verovatno, ne vide i zaključuju da se ulice ne peru noću kao nekad”.

On najavljuje da će, i pored toga što nije predviđeno programom pranja gradskih ulica, cisterne ovih dana ući i u naselje Zbratimljeni gradovi. “Planirali smo, u okviru ove akcije prolećnog čišćenja grada, da operemo i parkimg prostore u naseljima i to ćemo narednih dana učiniti”, kaže direktor.

Kolubara 2

Kolubara 2 (Foto: Đorđe Đoković)

Takođe je planirano da se pokosi i trava u naselju Kolubara dva, koja je već dostigla zapuštenu visinu od preko nekoliko centimetara.

“Juče je pokošeno Vojničko groblje, zatim prostor oko Internacionalnog studija i parcela jezero, između fudbalskkog stadiona i Distribucije. Danas je u planu košenje dela Petog puka, oko zgrade tz. Kineske ambasade i parcele, pored nje, koja pripada vojsci i nije naša obaveza da je održavamo, ali pošto se građani bune, izaćićemo imu susret. Kolubara nam dolazi na red u sredu”, kaže Đorđe Milanović. On dodaje da imaju problem nedovoljnog broja radnika u sektoru gradskog zelenila, jer je “na rukama 20 ljudi održavanje svih javnih i zelenih površina u gradu, a među njima ima i onih od preko 60 godina, koji su često na bolovanju”.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 16 sati 35 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 21 sati 45 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara