Kanister sa vodom u dvorištu OŠ Sestre Ilić (foto: Đorđe Đoković)
Kanister sa vodom u dvorištu OŠ Sestre Ilić (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2015, 15:44

Restrikcije

č: | fb:

Zbog rekonstrukcije cevovoda sirove vode “Paklje” JKP ”Vodovod Valjevo” je prinuđeno da uvede restrikciju snabdevanja vodom za piće korisnika zbog smanjene količine sirove vode. Iako je potrošačima upućen apel za racionalno korišćenje, potošnja u prethodna dva dana je premašila sve prognozirane vrednosti. Radi obezbeđenja vitalnih institucija vodom za piće (Opšta bolnica, Dom zdravlja, Kazneno-popravni dom, većina škola i obdaništa), pojedini delovi grada su izuzeti od restrikcije. Restrikcije su po potrebi, u zavisnosti od količine vode u rezervoaru i tekuće potrošnje, saopšteno je iz gradskog vodovoda.

Vode neće imati potrošači sa desna strana Kolubare i to - Tešnjar, Knez Mihailova do obilaznice i okolne ulice, kao i Bair, Popare, “Janko Janković”, Radino brdo, Beloševac, Mrčić, Paune i viša zona Petog puka, tačnije potrošači koji se snabdevaju sa rezervoara na Kličevcu.

Restrikcija neće biti u centru grada i u okolini bolnice, domu zdravlja i okolini, kao i za potrošače koji se snabdevaju sa rezervoara “Boričevac”, osim potrošača sa Suve česme i niža zona Petog puka.

Cisterne sa pitkom vodom bpostavljene se na devet lokacija u gradu. Trenutno se nalaze u Novom naselju (između obdaništa i škole), u dvorištu  OŠ “Sestre Ilić“, kod Suve česme, u dvorištu obdaništa u Kolubari 2, u OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović”, u obdaništu “Vidra”, u Sedlarima kod “Europroma“, Beloševcu kod kafane “Slavica” i na Ćatinom putu.

Direktor Vodovoda Đorđe Pavlović kaže da je, kada dođe, voda ispravna za piće jer u cevovodu postoji rezidualni hlor, a takođe se radi dezinfekcija rezervoara i cevovoda. Iz Gradske direkcije, koja se stara o javnim česmama u gradu, kažu da je voda ispravna za piće. 

Radovi na rekonstrukciji cevovoda sa izvorišta Paklje trajaće do 15. juna i do tada će u određnim vremenskim intervalima po nekoliko časova biti isključeni određeni delovi grada.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 15 sati 25 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 20 sati 35 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara