Cistrena u obdaništu u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
Cistrena u obdaništu u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2015, 10:29

Sutra po podne normalizovanje vodosnabdevanja

č: | fb:

Situacija sa vodosnabdevanjem Valjeva danas je stabilizovana, a od sutra popodne nejverovatnije će biti i normalizovana, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare direktora Gradskog vodovoda i JP „Kolubara“.

Precizirano je da sada oko 10 odsto potrošača, ili njih oko 7.000 u visinskim zonama i obodnim delovima grada, ima problema sa vodosnabdevanjem, te da se restrikcije odvijaju po utvrđenom rasporedu – naizmenično potrošači na desnoj i levoj obali Kolubare. U rezervoarima pitke vode na Peđni jutros je bio nivo od 2,5 metra, a rezervoari imaju kapacitet od 4,1 metara.

Na pitanja izveštača, rečeno je kako problema ima u delu Sedlara, kod Vojnog strelišta, i u delovima Petog puka, gde domaćinstva nemaju vodu duže od 36 sati, dok su problemi u Beloševcu rešeni. Uzrok su, pojašnjeno je, divlja priključenja uz nestručno izvedene radove mimo ekipa „Vodovoda“.

Najavljeno je da će u popodnevnim satima radnici užičkog „Jedinstva“ okončati svoj deo posla, a da potom slede kontrole urađenog posla na revitalizaciji cevovoda Paklje – Pećina, dugog oko osam kilometara, tako što se svaki var mora snimiti i pregledati. Potom slede procedure za puštanje vode u cevovod, pa će, ako sve bude u redu, što se i očekuje, snabdevanje biti normalizovano tokom sutrašnjeg popodneva.

Radovi su koštali oko 308.000 evra, uz napomenu da je Grad Valjevo do sada za dugoročno rešavanje problema vodosnabdevanja „povukao“ 6,3 miliona evra iz evropskih fondova. U JP „Kolubara“ imaju projekte i građevinske dozvole za dalje radove, vredne oko pet miliona evra, ali trenutno nema donatora, pa se na njihovom pronalasku svakodnevno radi.

Sredstva se dobijaju na osnovu pripremljene dokumentacije i ne podrazumevaju obezbeđivanje novčanog učešća Grada Valjeva, JP „Kolubara“ ili „Vodovoda“ s obzirom na to kakva je trenutna situacija u Srbiji.

Na današnjoj pres konferenciji izveštači su se najteže sporazumevali sa Đorđem Pavlovićem, direktorom „Vodovoda“, koji je pojedina pitanja ignorisao ili na njih odgovara na nekorektan način koji ukazuje na njegovo lično i profesionalno nevaspitanje.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...