Vodovod Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Vodovod Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
15.06.2015, 14:04

Smenjen tehnički direktor Vodovoda

č: | fb:

Tehnički direktor Vodovoda Slobodan Živanović smenjen je danas sa te dužnosti zbog propusta i loše organizacije prilikom prošlonedeljne restrikcije vode zbog radova na rekonstrukciji cevovoda Paklje. Novi tehnički direktor Vodovoda ponovo je Dragan Živanović, dugogodišnji tehnički direktor koji je sa te funkcije smenjivan u više navrata, poslednji put pre skoro godinu dana. Kako saznajemo uz rešenje za mesto tehničkog direktora “Vodovoda” Dragan Živanović dobio je i rešenje za mesto v.d. direktora Vodovoda do povratka Đorđa Pavlovića sa godišnjeg odmora.

Iformaciju da je smenjen tehnički direktor “Vodovoda” danas je saopštio direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše prošlonedeljnu situaciju sa vodosnabdevanjem i da li će zbog propusta neko biti smenjen.

Jeremić je najavio da će uslediti i smena još nekih direktora i pojedinaca u JP „Kolubara“, ne navodeći imena, jer, kako reče, „to je sada na gradonačelniku Stanku Terziću“. Na naše pitanje zbog čega nije smenjen direktor Vodovoda Đorđe Pavlović s obzirom na to da je on najodgovorniji za sve geške i propuste kao prvi čovek ovog javnog preduzeća, Jeremić kaže da „direktor Vodovoda neće biti smenjen”. On dodaje da Pavlović jeste najodgovorniji i da će snositi određene konsekvence, ali da neće biti smenjen, jer je u ovom poslu zakazao tehnički sektor i „Vodovoda” i JP „Kolubara”, jer su očigledno napravili veliki propust i „neozbiljno su pristupili celom poslu zbog čega su ispaštali građani”.

„Građane je trebalo obavestiti da smo dobili donaciju od preko 40 miliona dinara za posao koji će obezbediti normalno i stabilno vodosnabdevanje bez gubitaka za jedan duži vremenski period i predočiti im da su restrikcije neminovne uz plan isključenja koji neće trajati 30 i više časova, a ne praviti propuste i navlačiti gnev građana”, kaže Jeremić i navodi samo jedan primer da je ovim radovima sprečen gubitak od 60 litara vode koliko je u sekundi odlazilo u zemlju u Jovanji.

Inače, smenjeni tehnički direktor Vodovoda Slobodan Živanović se pojavio jutros na konferenciji za novinare u sali Gradskog veća, gde je saopštio da je vodosnabdevanje Valjeva normalizovano posle šest dana uz „objašnjenje da isključenja nisu mogla biti drugačije organizovana, jer je plan restrikcija star više od 25 godina ”. Ostaje nejasno zbog čega je Slobodan Živanović govorio jutros na konferenciji za novinare, kada je ubrzo nakon toga saopšteno je da je smenjen sa funkcije tehničkog direktora. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara