"Česmovača" (foto: Đorđe Đoković)
15.06.2015, 14:32

Mrčić i Paune još čekaju vodu

č: | fb:

Vodosnabdevanje Valjeva normalizovano je posle šest dana. Radovi na rekonstrukciji cevovoda od izvorišta Paklje do fabrike vode na Pećini, u dužini od osam kilometara su završeni, a voda je stigla do svih građana, osim u sela Mrčić i Paune, gde će voda biti puštena sutra u prepodnevnim časovima, najavljuju iz Vodovoda.

Kako je objašnjeno problem je što je u tim selima potrošnja velika, zbog čega nema dovoljno vode u crpnoj stanici u Mrčiću. Što se tiče Valjeva, svi su dobili vodu, ali je prijavljen veliki broj pojedinačnih kvarova na području grada, koje ekipe Vodovoda otklanjaju.

Objašnjavajući jutros na konferenciji za novinare zbog čega građani nisu na vreme obavešteni o tome kada i koliko dugo neće imati vodu tehnički direktor Vodovoda Slobodan Živanović, koji je u međuvremenu smenjen, je rekao da to nije bilo moguće saopštiti, jer Vodovod nema podatke o tome kolika je potrošnja vode u valjevskim naseljima, pošto je plan restrikcija star preko 25 godina. On je dodao da „do sada nisu imali potrebu da taj plan ažuriraju!”

Aktuelno