Miloš Stojanović
Miloš Stojanović
17.06.2015, 12:32

Pomoć za Miloša

č: | fb:

U nadi da će brže dobiti neophodnu pomoć, porodica Miloša Stojanovića iz Prokuplja obratila se mnogim srpskim medijima, pa tako i redakciji Kolubarskih.rs sa molbom da objavimo ovaj tekst i poziv za pomoć.

Miloš je u detinjstvu oboleo od raka kostiju i do sada je imao tri operacije desne noge i vilice, a čekaju ga još dve. Sve te intervencije još uvek su neizvodljive zbog njegovog trenutnog zdravstvenog stanja i neophodno je da prethodno fizički ojača i prođe banjski tretman. Kako su njegovi roditelji nezaposleni, ne mogu da mu priušte lečenje u banji, čak ni zdraviju ishranu koja mu je preko potrebna.

Majka Jasminka kroz suze priča da nemaju ni socijalnu pomoć, a Milošu je potrebna jaka hrana. „Danas nemamo ni za kiflu, a kamoli za nešto više. Neke prihode imamo jedino ako moj suprug ode u nadnicu. Pošto je bilo loše vreme, jedva može da zaradi za goli život. Miloš ide u školu, solidan je đak, bori se koliko može. Najviše nas boli zato što je izopšten iz društva. Moj sin otežano hoda, pošto mu je u desnoj nozi ugrađena metalna šipka i ne može da se kreće kao njegovi vršnjaci. Na njemu se vidi i siromaštvo. Mi ne možemo da mu kupimo bolju odeću i obuću”,  kaže Jasminka Stojanović.

Miloš, osim što u školu odlazi gladan, ima još jedan veliki problem. Da li zbog bolesti ili nemaštine, drugovi su ga odbacili, tako da je prinuđen da sedi sam na časovima i u samoći provodi odmore.

Pošto je ove dve operacije neophodno obaviti što pre, porodica Stojanović apeluje na sve ljude dobre volje da im pomognu. Miloš ima i žiro račun u “Kredit Agrikol” banci.

Žiro račun za pomoć Milošu Stojanoviću
Kredit Agrikol banka
330-4700100324934-62

Uputstvo za uplatu u inostranstvu:
AGRIFPP – Credit Agricole Paris
acc. With Institution: 57A
MEBARS22
CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad
Beneficary: 59:
IBAN RS35330473020129756036

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 19 sati 16 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 54 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 56 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.