Registracija Prijava preko FB
Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
Park kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
19.06.2015, 13:11

Državni stan, a vlasnik direktorkin muž!?

č: | fb:

Državni stan u Karađorđevoj ulici, koji koristi Centar za socijalni rad, površine skoro 90 kvadratnih metara, 2004. godine kupio je Miodrag Jovanović, suprug tadašnje direktorke Centra za socijalni rad Kaje Jovanović. S obzirom na to da je stan prodat bez saglasnosti republičke Direkcije za imovinu, pokrenut je postupak za poništenje ugovora o prodaji stana, što je i učinjeno u martu 2006. godine. Tada je Miodragu Jovanoviću vraćen novac, ali i pored toga što on više nije vlasnik stana, njegova supruga i danas, više od deset godina, živi u njemu i to bez ugovora o zakupu, jer je istekao pre tri godine. Kaja Jovanović, i bez ugovora, revnosno svakog meseca na račun Centra za socijalni rad uplaćuje 90 evra za zakupninu stana od 90 kvadrata u centru grada.

Katarina Vlajković

Katarina Vlajković (Foto: Đorđe Đoković)

Sadašnja drektorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković, potvrdila je da Kaja Jovanović redovno plaća zakupninu za stan u Karađorđevoj ulici, ali ističe da za to ne postoji pravni osnov jer je njen ugovor o zakupu istekao krajem 2012. godine. Da pasurd bude još veći, Miodrag Jovanović se i dalje u katastru vodi kao vlasnik stana, i ako to nije već skoro deset godina, tako da Kaja Jovanović sama sebi ili tačnije svom suprugu plaća zakup.

 “Republička Direkcija za imovinu je zabranila prodaju stana, sud je poništio ugovor, ali zaista ne znam kako još uvek u listu nepokretnosti piše da je vlasnik stana Miodrag Jovanović. Umesto njega kao vlasnik treba da bude upisana Republika Srbija, eventualno Grad Valjevo, a kao nosilac prava korišćenja Centar za socijalni rad”, objašnjava Katarina Vlajković.

Ona dodaje da je na žalost greška tek sad otkrivena i da će Centar podneti zahtev katastru da to bude ispravljeno tako što će umesto Miodraga Jovanovića kao vlasnik stana biti upisana država ili Grad Valjevo. “To je trebalo da uradi mnogo ranije pravobranilac, a ne rukovodstvo Centra za socijalni rad”, kaže Katarina Vlajković. Na pitanje kako Centar evidentira novac koji uplaćuje bivša direktorka Kaja Jovanović za zakup stana, a pri tom nema ugovor, Vlajković kaže da je finansijski izveštaj Centra za socijalni rad kontrolisao revizor i da nije imao primedbe.

Podsećamo da je Kaja Jovanović smenjena sa mestadirektora Centra za socijalni rad nakon što je otkriveno da je pre deset godina prodala lokal u vlasništvu Centra bez saglasnosti Direkcije za imovinu Srbije. Jedan od kupaca, koji je lokal platio 600.000 dinara, a nije mogao da se uknjiži kao vlasnik, tužio je Centar za socijalni rad i od ustanove naplatio skoro dva miliona dinara sa pripadajućom kamatom i sudskim troškovima.

 

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 23 sati 26 minuta

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 1 dan 1 sati

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...