Most za naselje Veselinovići (foto: Kolubarske.rs)
Most za naselje Veselinovići (foto: Kolubarske.rs)
19.06.2015, 10:13

Prvi korak ka izgradnji mosta za Veselinoviće

č: | fb:

Do kraja godine biće izgrađeni mostovi na reci Obnici za naselje Veselinovići i na reci Ub u Goloj glavi, koje će finansirati država. Usvajanjem programa obnove mostova grada Valjeva, danas je načinjen prvi korak ka izgradnji ova dva mosta što je uslov za dobijanje skoro 38 miliona dinara, koliko će obezbediti Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja iz Fonda solidarnosti Evropske unije.

S obzirom na to da u gradskom budžetu nema 29,3 miliona koliko bi koštao most za Veselinoviće, niti 8,4 miliona dinara za most u Goloj glavi, Grad se ranije obratio državi za finansijsku pomoć. Projektna dokumentacija za most u naselju Veselinovići je urađena, dok je u toku izrada projekta za most u Goloj glavi.

„Program obnove mostova grada Valjeva, koji danas usvaja Gradsko veće, a potom i Skupština grada, biće upućen u Kancelariju za pomoć i obnovu poplavljenih područja, nakon čega će Gradska direkcija dobiti zeleno svetlo za raspisivanje tendera za izgradnju oba mosta. Očekujemo da će nam Kancelarija do kraja sledeće nedelje poslati dokument na osnovu koga ćemo raspisati javnu nabavku, što ćemo učiniti u roku od 24 časa, po skraćenom postupku”, objašnjava proceduru direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić uz očekivanje da će i mostovi za naselje Veselinovići i u Goloj glavi biti završeni do kraja godine.

Jeremić podseća da je u ovoj godini planirana izgradnja još pet mostova za koje su već raspisani tenderi, izabrani izvođači i već se grade mostovi kod „Anatema” i za Boškoviće. Radovi na mostovima kod „Krive vrbe”, „Veselinovca” i „Paramentića” počeće za desetak dana, najavljeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Gradonačelnik Stanko Terzić kaže da je, kada su mostovi u pitanju, postignut rezultat za respekt. „Prošle godine sopstvenim sredstvima sanirano je 16 mostova, ove godine biće izgrađena četiri i to novcem iz budžeta, jedan most se gradi iz donacije i dva će finansirati Kancelarija, a sve to zahvaljujući dobro i na vreme urađenoj projektnoj dokumentaciji”, navodi gradonačelnik Stanko Terzić.

Na današnjoj sednici Gradskog veća formirana je Komisija za utvrđivanje i planiranje aktivnosti vezanih za sanaciju klizišta, koja ima šest članova, a predsednik je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač. Zadatak Komisije je da sačini preciznu evidenciju klizišta na teritoriji Valjeva, utvrdi prioritete u sanaciji i sačini predlog metodologije za rešavanje problema klizišta.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 dan 10 sati

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara