Registracija Prijava preko FB
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2014, 10:17

Još uvek nije izabran načelnik Gradske uprave

č: | fb:

Konkurs za izbor načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne  poslove okončan je 14. maja, a još uvek nije izabran novi načelnik. Vršilac dužnosti načelnika je i dalje Dragana Đenić.

I pored završene procedure i kandidata koji ispunjava uslove, izbor još uvek nije okončan, niti ima najava kada će biti. Nije poznato zbog čega još uvek nije zasedala komisija, na čijem je čelu gradonačelnik Stanko Terzić, koja treba da predloži kandidata za načelnika Gradske uprave za lokalni  razvoj, privredu, urbanizam i komunalne  poslove. O tom predlogu komisije treba da se izjasni Gradsko veće.

- Koliko sam upoznat na mesto načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove konkurisao je samo jedan kandidat a to je Aleksandar Vujić Subotić. Komisija se još uvek nije sastajala, a od toga zavisi i izbor novog načelnika. I ja sam član komisije ali nemam nikakva nova saznanja o tome - kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

I pored toga što je u statusu vršioca dužnosti načelnika Dragana Đenić je za dva meseca (od 3. marta do 7. maja 2014. godine) donela rešenja o raspoređivanju i novim koeficijentima za petoro zaposlenih u gradskoj upravi.

Ta nova rešenja, kao i imenovanje vršioca dužnosti načelnika gradske uprave, usledila su zbog izlaska iz vlasti SNS, pojašnjeno je Kolubarskim.rs u lokalnoj vlasti.

Tako je na mestu načelnika Gradske uprave za lokalni  razvoj, privredu,  urbanizam i komunalne poslove Dragana Đenić (DS)  nasledila je Stamenka  Svitlicu (SNS). Potom je Đenićka, kao vršilac dužnosti, na mesto načelnika Odeljenja  za zajedničke poslove  postavila Sonju Vasiljević (GG Pobeda za Valjevo) umesto Rade Marković (SNS) koja je raspoređena na radno mesto za pravne poslove u Odeljenju za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove. Nenad Branković (URS) raspoređen je na mesto načelnika Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove (to mesto je bilo upražnjeno nakon odlaska Svitlice za načelnika uprave), dok je Siniša  Đurić (DS)  vraćen za prvog čoveka  komunalne policije umesto Gorana Milivojevića (SNS). Jedina nestranačka ličnost  za koga je v.d. načelnice potpisala novo rešenje je Duško Milošević koji je zadržao radno mesto sistem inženjera uz novo više zvanje samostalnog stručnog saradnika.

 

Umesto dve jedna gradska uprava?

 

Sve češće se čuje predlog da se dve gradske uprave objedine u jednu, međutim zamenik gradonačelnika Žarko Kovač smatra da ovo nije vreme za takav potez jer smo prilično uzdrmani zbog poplava i šteta koje su pričinjene i koje treba sanirati. Kovač smatra da će cela godina  proteći u nadoknadi štete i radovima kako bi se oporaviili od posledica elementarne nepogode.

- Ne treba sada da se zabavljamo tim pitanjima da li treba jedna ili dve uprave. Ne kažem da to nije važno, ali je to pitanje, u ovom trenutku, sekundarno. Prema mojim informacijama, za sada, neće biti spajanja dve u jednu gradsku upravu – kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Podsećemo. Valjevo je do 2008. godine imalo jednu Gradsku upravu. Tada, nakon izbora, vladajuću koaliciju prave demokrate i socijalisti. S obzirom na to da nisu mogli da se dogovore ko će biti načelnik uprave, da li Aleksandar Janković (SPS) ili Dragana Đenić (DS), kao kompromisno, ili za obe strane zadovoljavajuće, rešenje odlučili su da Gradsku upravu podele na dve i tako svaka partija dobije svoju upravu sa svojim načelnikom. Takvu  podelu, tadašnja vlast, je pravdala da su dve uprave efikasnije od jedne.

Aktuelno

Vašar u Jovanji (7.7.2020.) ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Izveštaji o poštovanju mera Pre 10 sati 19 minuta

Inspektori ne kontrolišu privatne proslave

Epidemiološka situacija u Valjevu je pogoršana zbog brojnih proslava koje su prethodnih dana organizovane u Valjevu i okolini. Sudeći prema izveštajima, nadležene inspekcije ne kontrolišu privatne...  · 9 komentara

Izložba ikona Nenada Hubera  (foto: www.mionica.rs)
U Kulturnom centru u Mionici Pre 6 sati 31 minuta

Otvorena izložba ikona Nenada Hubera

Izložba ikona Nenada Hubera "Drvo nebesko" je otvorena krajem prošle nedelje, a pored Huberovih ikona predstavljene su i ručno rađene drvene kutije za vino Radoslava Hadžića. U umetničkom delu...  · 2 komentara

Europrom u Jabučju (foto: Europrom)
PR tekst Pre 8 sati 23 minuta

"Europrom" od sada i u Jabučju

Valjevski "Europrom" je, u skladu sa svojom poslovnom politikom širenja maloprodasjne mreže van teritorije Valjeva, otvorio i drugi objekat u opštini Lajkovac. Ovaj put "ljubičasta trgovina" je na...