Odbornici Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
Odbornici Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
11.07.2015, 12:59

Radna noć za odbornike

č: | fb:

Sednica Skupštine grada trajala je skoro do dva časa iza ponoći. Ne čudi maratonsko-noćna sednica s obzirom na to da je na dnevnom redu bila 31 tačaka, među kojima rebalans ovogodišneg budžeta, odluka o kreditnom zaduživanju grada, odluka o gradnji mostova porušenih u majskim poplavama, kao i izvešataji o prošlogodišnjem radu nekoliko javnih preduzeća.

Novinari su sednicu napustili “malo” ranije (savladao ih umor) dok su odbornici, kako rekoše, “odradili posao za sve pare”. Na pitanje da li im se, recimo, oko ponoći pridremalo i zašto je sednica trajala tako dugo, većina odbornika, i vladajuće koalicije i opozicije, identično mi je odgovorila – “nema spavanja na predizbornoj sednici”. Dakle, saglasni su da je jučerašnje skupštinsko zasedanje skoro pa bilo predizborni skup gde su se ubirali politički poeni. Oni koji su na vlasti su u blagoj prednosti u odnosu na opoziciju, posebno kada opozicija baš i nije neka opozicija.

Još za videla odbornici su usvojili prvi rebalans budžeta za 2015. godinu, a najavljen je i drugi za septembar, kada se pozavršavaju godišnji odmori. Prihvaćeno je da se Grad kreditno zaduži za 200 miliona dinara za nastavak radova na hali, što je po mišljenju opozicije predizborna aktivnost vlasti. Konačno će, u skladu sa zakonom, biti sređena Industrijska zona, što je po mišljenju opozicije dobro, ali kasno urađeno. Usvojena je i odluka da se iz gradskog budžeta sa 15 miliona dinara pomognu nezaposleni, od toga sa 6,5 miliona dinara biće finansirani javni radovi. Tek to je predizborna aktivnost, ustvrdi opozicija. Rad Direkcije u prošloj godini je bio dobar, ali, po mišljenju onih koji nisu na vlasti, mogao je bitii bolji, a ove godine program Gradske direkcije je “predizborni”.

Na jučerašnjoj maratonskoj sednici bilo je reči i o poljoprivredi, pa odbornici odlučiše da se u Sušici grade dve hladnjače za voće. (Uvek se pred izbore grade hladnjače). Na samom kraju sednice, već iza ponoći, na opšte čuđenje, na dnevnom redu je bilo JP ”Kolubara”. Prema najavama za manje od mesec dana počeće punjenje brane, pa je bilo neophodno da Skupština grada usvoji odluku o promeni namene zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko, što je uslov za dobijanje upotrebne dozvole. 

Odbornici Skupštine grada, nakon vikend odmora, u ponedeljak od 10 časova kreću sa još jednom sednicom sa oko 30 tačaka dnevnog reda.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 28 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.