Ambulanta u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
Ambulanta u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
13.07.2015, 06:50

Jokić zbog svoje izjave vređao odbornika

č: | fb:

Predsednik lokalnog parlamenta Mihailo Jokić je, na sednici Skupštine grada u petak, demantovao sebe, pritom optužujući odbornika da govori neistinu, koji je zapravo ponovio samo ono što je Jokić izgovorio nekoliko dana ranije.

Odbornik DS Željko Đukić je za skupštinskom govornicom zatražio od Jokića objašnjenje zbog čega je Norveška odustala od finansiranja izgradnje ambulante u Divcima uz pitanje da li je tačno da su to učinili jer je nenamenski potrošena donacija za rekonstrukciju KPZ za maloletnike u Valjevu, koju finansira Vlada Norveške. Takođe Đukića je interesovalo i da li je tačno, kao što je Jokić najavio, da će izgradnju ambulante u Divcima finansirati vladina Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Željko Đukić

Željko Đukić (Foto: Đorđe Đoković)

Reagujući na ovu, kako je rekao rekla-kazala priču, Jokić je odgovorio pitanjem. “Imate li Vi uopšte dokaz pismeni ili usmeni da je Norveška vlada odustala od izgradnje? To je jedna čaršijska priča. Vi ste mlad čovek, fakultetski obrazovan, a takvu jednu glupost kažete. Ja se izvinjavam ljudima u KPD, što su čuli ovu glupost. Glupost je i da je Norveška vlada odustala i to nije konačna odluka. Sledeća glupost koju ste rekli je da će ambulantu u Divcima finansirati Kancelarija. Gde to piše? Ja Vas molim da vodite računa šta pričate. Ja se građanima Valjeva, a posebno rukovodstvu KPD izvinjavam. Ovo što Vi pričate može doći i do ambasade Norveške”, rekao je Jokić uz poruku da sednica Skupštine grada ne može biti mesto za rekla-kazala.

Mihailo Jokić

Mihailo Jokić (Foto: Đorđe Đoković)

Ovo je, najblaže rečeno, neverovatna izjava predsednika Skupštine grada Mihaila Jokića, koji je 1. jula za Kolubarske.rs potvrdio da su Norvežani odustali od donacije za ambulantu u Divcima i najavio je da će novac obezbediti vladina Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja. On je tada rekao da su se, prema njegovim saznanjima, Norvežani povukli “zbog nekih propusta, a bilo je tu izgleda svega, oko trošenja njihovog novca za rekonstrukciju KPZ za maloletnike u Valjevu”. Jokić je tada naveo da su radnici zatvora o svemu obavestili i tužilaštvo...

Potom je sutradan, 2. jula u Divcima, kada je ozvaničen završetak radova na vodovodu u ovom mestu, odgovarajući na pitanje novinara – da li je grad uspeo da obezbedi novac u Ministarstvu s obzirom na to da su Norvežani odustali od finansiranja izgradnje ambulante u Divcima, Mihailo Jokić je rekao da će novac obezbediti Kancelarija. “Mene je Sandra Nedeljković, koja je pomoćnik Marka Blagojevića (direktora Kancelarije), obavestila da su Norvežani odustali. Ima tu različitih obrazloženja. Ja se ne bih upuštao ni u jedno jer nisam siguran da je to tačno. Ali, oni u Kancelariji su obećali da će sigurno novac prvog donatora, koji se pojavi, biti uložen u izgradnju ambulante u Divcima. Gradska direkcija je uradila i idejni projekat, koji sam ja juče prosledio Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja. U kontaktu sam sa Nedom Maletić iz Kancelarije, koja prati donacije i prva koja bude uplaćena biće usmerena na izgradnju zgrade ambulante u Divcima“, rekao je Jokić.

On je dodao da ne zna tačno zbog čega su Norvežani odustali. „Prema mojim saznanjima Norvežani nisu odustali samo od ambulante u Divcima, oni su odustali od svih projekata koje je trebalo da rade po odluci Ministarstva zdravlja, među kojima je i Dom zdravlja u Divcima“, rekao je Jokić novinarima 2. jula u Divcima.

Nekoliko valjevskih medija je, prenoseći izjavu Mihaila Jokića, pisalo o tome da su Norvežani odustali od finansiranja izgradnje ambulante u Divcima. Kolubarske.rs, pre objavljivanja Jokićeve izjave, a u nameri da saznaju da li je tačno da su Norvežani odustali od donacije i, ukoliko je tačno, zbog čega su se odlučili na taj korak, uputile su pismo Norveškoj ambasadi sa tim pitanjima 3. jula, međutim zvaničan odgovor još uvek nije stigao. Kolubarske.rs nezvanično su saznale da Norveška vlada nije odustala od donacija, niti ima bilo kakvih problema ili nenamenskog trošenja 3,2 miloina evra, koliko je Vlada Norveške donirala za rekonstrukciju KPZ za maloletnika u Valjevu, koja je u toku.

Plac za novu zgradu ambulante

Plac za novu zgradu ambulante (Foto: Đorđe Đoković)

Stara ambulanta u Divcima oštećena je u majskim poplavama i, prema mišljenju stručnjaka, nije moguća sanacija objekta. Za izgradnju ambulante u Divcima potrebno je oko 10,5 miliona dinara, a planirano je da bude izgrađena na placu ispod postojeće zgrade ambulante pored saobraćajnice Valjevo-Beograd.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 16 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...