Registracija Prijava preko FB
Košute (foto: Đorđe Đoković)
Košute (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2014, 09:16

Otvoren mini zoološki vrt

č: | fb:

U Poljoprivrednoj školi sa Domom učenika otvoren je mini zoološki vrt sa retkim životinjama i pricama. Nastavljajući sa podizanjem kvaliteta obuke svojih učenika, ali misleći i o svojim sugrađanima, posebno najmlađim, zaposleni u Poljoprivrednoj školi odlučili su da postojeći stočni fonda oplemene sa retkim životinjama.

Lama

Lama (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući donatorima, pre svega beogradskom Zoološkom  vrtu, nabavljene su lame, berberskua ovca, crnoglava afrička ovca, jelen lopatar, patuljasta koza, a od konjičkog kluba  "Vesnik" iz Čeneja dobijen je na dar punokrvni engleski konj. U zoo vrtu su i posebne vrste živine, zlatnog fazana, zlatokrile utve, pauna, kao i različite vrste patki i guski.

- Sve ovo što smo uradili iz dva razloga. Pre svega da našim učenicima veterinarske i poljoprivredne struke obezbeditmo adekvatnu praktičnu nastavu, ali i da našim najmlađim sugrađanima iz vrtića i osnovnih škola  omogućimo da vide neke životinje kojih nema na ovim prostorima – kaže direktor škole Milan Gajić, najavljujući da će škola  nabaviti još retkih životinja i ptica, tim pre jer  ima dovoljno prostora, hrane i stručnih ljudi koji će da brinu o njima.

Patuljaste koze

Patuljaste koze (Foto: Đorđe Đoković)

Mini  zoološki vrtu  u Poljoprivrednoj školi otvoren je za organizovane grupe osnovaca i predškolaca, kao i za roditelje koji žele da dovedu svoju decu, s tim što je potrebno da se, pre dolaska u prepodnevnim satima, jave dežurnom učeniku ili profesoru koji će ih povesti u obilazak.

Valjevska Poljoprivredna škola je prva poljoprivredna škola u Srbiji koja poseduje mini zoološki vrt, tako da je pored botaničke bašte, koja je otvorena prošle godine, i po zoo vrtu postala jedinstvena.

Aktuelno

Dečje igralište u parku Pećina (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Raspisana javna nabavka Pre 23 sati 22 minuta

Dečje igralište dobiće četiri valjevska naselja

Četiri valjevska naselja, "Milorada Pavlovića", "Sretena Dudića", Novo naselje i Peti puk, u blizini tržnog centra, dobiće mini dečje igralište. Reč je o tipskom igralištu, površine oko 50 metara...  · 15 komentara

Plato Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Odbornici uvažili kritiku Pre 22 sati

Nije teško poštovati zakon

Za razliku od prethodnih skupštinskih zasedanja, na sednici Skupštine grada u četvrtak svi odbornici su nosili masku, a na platou Centra za kulturu nije bilo parkiranih automobila. Tako su...  · 6 komentara

Kovid ambulanta  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 1 sati

U Valjevu je za sedam dana obolelo 95 osoba

U Valjevu je još deset osoba zaraženo korona virusom, što je ukupno od početka pandemije 1370. U Lajkovcu je troje novoobolelih, u Mionici dvoje, i po jedno u Ljigu i Osečini.  · 9 komentara