Košute (foto: Đorđe Đoković)
Košute (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2014, 09:16

Otvoren mini zoološki vrt

č: | fb:

U Poljoprivrednoj školi sa Domom učenika otvoren je mini zoološki vrt sa retkim životinjama i pricama. Nastavljajući sa podizanjem kvaliteta obuke svojih učenika, ali misleći i o svojim sugrađanima, posebno najmlađim, zaposleni u Poljoprivrednoj školi odlučili su da postojeći stočni fonda oplemene sa retkim životinjama.

Lama

Lama (Foto: Đorđe Đoković)

Zahvaljujući donatorima, pre svega beogradskom Zoološkom  vrtu, nabavljene su lame, berberskua ovca, crnoglava afrička ovca, jelen lopatar, patuljasta koza, a od konjičkog kluba  "Vesnik" iz Čeneja dobijen je na dar punokrvni engleski konj. U zoo vrtu su i posebne vrste živine, zlatnog fazana, zlatokrile utve, pauna, kao i različite vrste patki i guski.

- Sve ovo što smo uradili iz dva razloga. Pre svega da našim učenicima veterinarske i poljoprivredne struke obezbeditmo adekvatnu praktičnu nastavu, ali i da našim najmlađim sugrađanima iz vrtića i osnovnih škola  omogućimo da vide neke životinje kojih nema na ovim prostorima – kaže direktor škole Milan Gajić, najavljujući da će škola  nabaviti još retkih životinja i ptica, tim pre jer  ima dovoljno prostora, hrane i stručnih ljudi koji će da brinu o njima.

Patuljaste koze

Patuljaste koze (Foto: Đorđe Đoković)

Mini  zoološki vrtu  u Poljoprivrednoj školi otvoren je za organizovane grupe osnovaca i predškolaca, kao i za roditelje koji žele da dovedu svoju decu, s tim što je potrebno da se, pre dolaska u prepodnevnim satima, jave dežurnom učeniku ili profesoru koji će ih povesti u obilazak.

Valjevska Poljoprivredna škola je prva poljoprivredna škola u Srbiji koja poseduje mini zoološki vrt, tako da je pored botaničke bašte, koja je otvorena prošle godine, i po zoo vrtu postala jedinstvena.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 39 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara