Pre odlazak na Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
Pre odlazak na Divčibare (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2015, 07:38

"Divčibare objektivom stranca"

č: | fb:

Udruženje građana "Divčibare", u saradnji sa Društvom istraživača "Vladimir Mandić Manda", po prvi put ove godine organizuje međunarodni volonterski-foto kamp "Divčibare objektivom stranca", koji će trajati do 20. avgusta.

Dvanaest mladih ljudi, foto amatera-volontera, iz Grčke, Poljske, Rusije, Austrije i Srbije imaće priliku da iz ugla svojih objektiva fotografišu prirodu, ljude i događaje na Divčibarama. Fotografije koje će mladi fotografi napraviti za 13 dana boravka na Divčibarama, pokloniće Udruženju građana Divčibare, koje će od tog materijala napravitii foto bazu Divčibara.

Učesnici volonterskog kampa u Istraživačima

Učesnici volonterskog kampa u Istraživačima (Foto: Đorđe Đoković)

Mladi fotografi juče su boravili u Valjevu, gde su im domaćini bili valjevski istraživači, a već jutros su na Divčibarama. Prvi događaj koji je privukao njihovu pažnju i na koji su usmerili svoje fotoaparate je liturgija u hramu Svetog Pantelejmona.

9. avgust je dan posvećen svetom velikomučeniku Pantelejmonu, a ovaj istoimeni hram slavi ga kao svoju slavu.

Poslednjeg dana volonteskog kampa u Valjevu, u kafe Avantura, biće organizovana izložba fotografija "Divčibare objektivom stranca", za sve ljubitelje Divčibara, a sve u cilju promocije ovog turističkog mesta ne samo u Srbiji, nego i u svetu.

Aktuelno