Toplana (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
11.08.2015, 10:05

Junski računi za grejanje nisu umanjeni pet posto

č: | fb:

Junski računi za grejanje nisu umanjeni za pet posto potrošačima koji redovno izmiruju svoje obaveze Toplani zbog greške obračunske službe tog javnog preduzeća, koja će biti ispravljena uz sledeći račun. Predsednik Nadzornog odbora JP Toplana Valjevo Gvozden Madžarević za kolubarske.rs kaže da će greška biti ispravljena tako, što će redovnim platišama, uz avgustovski račun stići umanjeni po pet posto računi za jun i za jul.

Krajem januara ove godine Nadzorni odbor Toplane, na preporuku Skupštine grada, doneo je odluku da za redovne platiše, koji račune za grejanje plate do 26. u mesecu, uvede popust od pet posto. Tada je rečeno da će odluka biti na snazi od januara do juna a nakon toga će biti preispitana.

Madžarević najavljuje da će biti preispitana u petak na sednici Nadzornog odbora Toplane, kada će, najverovatnije, biti doneta odluka da se produži rok do kraja godine za obračun popusta od pet posto redovnim platišama. „Ja jesam predsednik, ali jedan od članova Nadzornog odbora, i predložiću na sednici da usvojimo odluku. Ukoliko većina prihvati, a veruejm da hoće, donećemo novu odluku o popustu za redovne platiše, koja će se primenjivati i za julske račune“, objašnjava Madžarević.

Kada je pre osam meseci doneta odluka obrazloženo je da je to učinjeno “nakon analiza stručnih službi Toplane i grada Valjeva, uz saglasnost Skupštine grada, sa prvenstvenim ciljem da se uvaže savesni korisnici”. Iz istih razloga predsednik Nadzornog odbora Gvozden Madžarević veruje da će NO doneti odluku da se do kraja godine odobri popust od pet posto redovnim platišama.

Predsednik Skpštine grada dr Mihailo Jokić kaže da je ova greška Toplane, da se ne obračuna umanjenje od pet posto za junske račune za redovne platiše, još jedan dokaz neodgovornosti i nemara rukovodstva Toplane. On je apelovao na Nadzorni odbor da ova greška bude ispravljena uz avgustovski račun kako građani ne bi bili oštećeni. Jokić veruje da će Nadzorni odbor na sednici u petak doneti odluku da potrošačima, koji redovno plaćaju račune za grejanje, bude odobren popust od pet posto i u narednom periodu.

Predsednik Skupštine grada podseća da je odluka dobra iz više razloga. „Pre svega zbog toga što građani svakog mesca grejanje plaćaju manje za 300 do 600 dinara, zavismo od veličine stana, ali i zbog toga što su, zbog redovnijeg plaćanja, smanjena dugovanja Toplani“, kaže Mihailo Jokić.

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar