Otkrivanje ploče (foto: Đorđe Đoković)
Otkrivanje ploče (foto: Đorđe Đoković)
12.08.2015, 12:14

Nebojša Stefanović otkrio spomen ploču

č: | fb:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović otkrio je spomen ploču sa imenima osam policajaca i inspektora, koji su stradali žrtvujući živote za Srbiju. Na spomen ploči „Vama koji ste još uvek na dužnosti“, koja je postavljena na ulazu u Policijsku upravu u Valjevu, ispisana su imena policajaca i inspektora koji su nastradali od 1994. do 1999. godine -  Miroslav Trifunović, Nenad Veselinović, Srećko Marjanović, Radiša Mirković, Ljubivoj Živković, Dragivoj Gajić, Dušan Trifunović i Milan Pavlović.

„Duboko se klanjam svemu što su ovi policajci uradili, a vama, porodici, se zahvaljujem što ste danas došli, i uz doboko saučešće želim da znate da su Srbija i Ministarstvo ponosni na ono što su oni uradili. Žao mi je što ste ostali bez njih, ali budite sigurni da ono što su oni uradili za Srbiju neće biti zaboravljeno. Dok postoji Srbija, postojaće i sećanje na njih“, poručio je ministar Stefanović članovima porodica nastradalih policajaca.

Nebojša Stefanović sa porodicama poginulih policajaca

Nebojša Stefanović sa porodicama poginulih policajaca (Foto: Đorđe Đoković)

Stefanović je za septembar najavio defile policije u Valjevu, kao i tribinu o bezbednosnim aspektima vremena u kojem živimo. Takvu tribinu danas u 16.00 časova će održati u Osečini. Na pitanje novinara zbog čega se danas nije sreo sa rukovodstvom Valjeva, ministar Nebojša Stefanović kaže da je ovo danas isključivo poseta Policijskoj upravi. „Danas razgovaram samo sa ljudima iz policije, hteo sam da svoje vreme maksimalno posvetim njima. Ali ćemo u septembru, kada u Valjevu budemo organizovali defile policije, građanima Valjeva posvetiti ceo jedan dan“, glasio je odgovor ministra policije na pitanje zbog čega danas u Valjevu nije razgovarao i sa gradskim rukovodstvom.

Istovremeno, Stefanović je najavio da će danas u Osečini, zajedno sa ditrektorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem, razgovarati sa rukovodstvom Opštine o rešavanju višegodišnjeg problema rečnih korita Lovačke i Jadra.

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 22 sati 57 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara