Nebojša Stefanović ispred PU Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Nebojša Stefanović ispred PU Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
12.08.2015, 13:30

Nema povlašćenih, nema pošteđenih

č: | fb:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas u Valjevu da u borbi protiv kriminala i korupcije ne sme biti pošteđenih, povlašćenih, niti bilo kakvih propusta. „U poslednjih godinu dana smo intenzivno radili upravo na tome da pokažemo da nikoga neće štititi ni partijska knjižica, ni policijska značka, niti materijalni ili društveni status. Svako ko se ogreši o zakon, mora odgovarati“, poručio je Strefanović.

To se odnosi i na istragu započetu u najvećim fudbalskim klubovima, pre svih u Crvenoj zvezdi i Partizanu, zbog krivičnih prijava o sumnjivim rezultatima pojedinih prvoligaških utakmica. Obećao je kako će u saradnji sa Poreskom upravom biti istražen i način sticanja imovine sadašnjih i bivših funkcionera u tim klubovima.

Stefanović je, u tom kontekstu, pohvalio rad Policijske uprave u Valjevu i ustvrdio kako se slobodan na gradskim ulicama ne nalazi ni jedan značajniji diler droge. „Trudimo se da svi narko dileri dobiju poruku da će ići u zatvor zbog toga što rade. Valjevski dileri imaju presude na duge zatvorske kazne i to je naša poruka“, kaže Stefanović.

Kolegijum

Kolegijum (Foto: Đorđe Đoković)

Ministar je najavio da će, zajedno sa valjevskom policijom, uložiti dodatne napore da se smanji broj saobraćjnih nesreća i poveća bezbednost građan, tako što će na nekoliko lokacija u gradu biti postavljene kamere koje će registrovati brzinu kretanja vozila, kao i veći broj kamera u školskim dvorištima. Saglasan je da u Valjevu, kao i u celoj Srbiji nema dovoljno policajaca i najavio je da će smanjujući administrativni aparat MUP-a povećati broj policajaca u uniformi.

Migrantima je Srbija samo prolazna stanica

Preko 90.000 migranata je ušlo u Srbiju, od početka godine, dnevno se pojavi od stotinu do 2.000 migranata, dok se u centrima za azil trenutno nalazi 400-500 ljudi. Ministar Stefanović kaže da najveći broj migranata, koji uđu u Srbiju, uopšte ne žele da ostanu duže u našij zemlji. „Ono što je najvažnije jeste da mi prema njima postupamo humano, pruža im se maksimalna bezbednos“, kaže Stefanović.

Dodao je kako je teško prognozirati broj azilanata koji će, uglavnom sa Preševa, proći kroz Srbiju i naglasio da gotovo nije bilo incidenata između domaćeg stanovništva i migranata ukoliko se izuzmu pojedinci pohapšeni i procesuirani zbog krijumčarenja ljudi.

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 3 sati 31 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 3 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara