JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
JKP Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
25.08.2015, 07:24

U Vidraku više prihoda, veće zarade

č: | fb:

Zahvaljujući ostvarenom prihodu od 9,6 miliona dinara u JKP “Vidrak” biće povećane zarade za 257 zaposlenih, tako da će prosečna plata u ovom komunalnom preduzeću od septembra iznositi 43.815, umesto dosadašnjih 37.370 dinara.

Direktor „Vidraka“ Đordje Milanović objašnjava da će zarade u preduzeću biti povećane u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti. “Do sada smo isplaćivali topli obrok u bruto iznosu od 90 dinara po zaposlenom dnevno, a sada će to biti 250 dinara. Regres za godišnji odmor isplaćivali smo u bruto iznosu od 940 dinara mesečno za svakog radnika, a sada je to 3.840 dinara. Nakon ovog povećanja zaposleni će već u narednom mesecu osetiti boljitak primenom posebnog kolektivnog ugovora“, objasnio je direktor „Vidraka“ .

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Prvim rebalansom JKP “Vidrak”, koji su usvojili članovi Gradskog veća, prihodi su povećani za četiri posto i iznosiće 274,2 miliona dinara. Prema rečima direktora Đorđa Milanovića najznačajnije povećanje prihoda je od usluga održavanja javnih zelenih površina i to 5,4 miliona dinara više od planiranog iznosa. Značajno povećanje u budžetu “Vidraka” je i za 2,5 miliona dinara od naplate parkiranja, dok će prihodi od sanacije deponije biti povećani za 1,6 miliona dinara.

Đorđe Milanović naglašava da povećani prihod “Vidraka” nije rezultat viših cena komunalnih usluga, jer one godinu dana nisu menjane. Takođe, naglašava direktor, i bez povećanja cena komunalno preduzeće je u ovoj godini ostvarilo investicije od 8,3 miliona dinara. “Raspisan je tender za asfaltiranje platoa ispred upravne zgrade kao i za asfaltiranje garažnog prostora, gde su bile zemljane podloge”, kaže Đorđe Milanović i zaključuje da je ova godina izuzetno uspešna za “Vidrak”. 


Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...