Odbornik  (foto: Đorđe  Đokovic)
Odbornik (foto: Đorđe Đokovic)
31.08.2015, 06:19

Pred odbornicima danas drugi rebalans budžeta

č: | fb:

Nakon mesec i po dana pred odbornicima Skupštime grada naćiće se drugi rebalans budžeta Valjeva, kojim su sredstva uvećana za 242,6 miliona dinara. Usvajajući  ovu odluku na sednici Gradskog veća gradonačelnik Stanko Terzić je poručio da je "rebalans utemeljen na dobrim rezultatima prošle i prvih sedam meseci ove godine". Nakon drugog rebalansa gradska kasa biće "teška" oko tri milijarde dinara.

I drugim rebalansom najviše novca oko 143 miliona dinara opredeljeno je Gradskoj direkciji, oko 30 miliona namenjeno je za društvene delatnosti, a za Gradske uprave opredeljeno je 21 milion i još nekoliko miliona dinara na drugim pozicijama. U okviru rebalansa gradskog budžeta izmene će pretrpeti i program Gradske direkcije, o čemu će se izjasniti odbornici na današnjoj sednici.

Odbornici će razmatrati izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine kada su ostvareni prihodi od oko milijardu dinara, što je 47,1 posto u odnosu na plan, dok su rashodi iznosili blizu 900 miliona dinara ili 39,4 posto u odnosu na plan. 

Završni račun prošlogodišnjeg budžeta, koji je realizovan sa 99,7 posto, po kome su ostvareni prihodi, primanja i preneta nutrošena sredstva iznosila 2,24 milijarde dinara, naćiće se na dnevnom redu sednice lokalnog parlamenta.

Odbornici će se izjasniti i o predlogu da se 15. septembar, datum kada je Valjevo oslobođeno u Drugom svetskom ratu, ubuduće svečano obeležava. Predloženo je da Dan grada i dalje bude 20. mart, dok će svečano obeležavanje 15. septembra biti formalizovano kroz Statut grada, o čemu će se danas izjasniti odbornici.

Među 20 tačaka dnevnog reda su još i davanje zelenog svetla za prvi rebalans dva javna preduzeća – Toplanu i Vidrak, odluka o davanju u zakup “Ski centra Divčibare”, kao i kadrovska pitanja za koja se, po običaju, material odbornicima i novinarima deli pred početak sednice.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 22 minuta

Čak petoro stradalih u devet saobraćajnih nesreća

Za samo 12 sati dogodilo se dever saobraćajnih nezgoda u kojima je čak pet lica smrtno stradalo, a povrede je zadobilo 11. U dve saobraćajne nezgode sa smrtnim posledicama vozači sa probnom...

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 1 dan 6 sati

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...