Balon u Petnici (foto: UFK Valis)
Balon u Petnici (foto: UFK Valis)
02.09.2015, 12:23

Balon u Petnici, osim klubova, koristiće i građani

č: | fb:

Letnja sezona kupanja na bazenima u SRC Petnica završava se sledeće nedelje, kada počinju pripreme za zimsku sezonu kupanja u balonu, koji je postavljen prošle godine. Prema najavama direktora UFK „Valis“ Aleksandra Mijailovića ove zime, osim sportskih klubova, zatvoreni bazen će moći da koriste đaci i građani. Ali, pre otvaranja balona neophodno je završiti radove i ispraviti sve one nedostatke, koji su isplivali na površinu kada je balon postavljen i pušten u funkciju.

Početak radova na hidroizolaciji tribina, skidanju limenog pokrivača sa krova i stavljanje sendvič panela, kao i izolacija celog objekta, zavise od toga kada će biti usvojen rebalans budžeta Valjeva, kojim će biti obezbeđen novac i za ove neophodne radove. Drugi rebalans budžeta Grada trebalo je da se nađe pred odbornicima na sednici Skupštine grada u ponedeljak, koja je odložena, bez tačnog datuma nastavka.

„Najozbiljniji i najskuplji radovi su na hidroizolaciji tribina, koji će koštati preko tri miliona dinara. Tribine moraju da se srede, neće smeti ni jedna kapljica vode da prođe, i time će biti rešen najveći problem, koji se pojavio postavljnjem balona, velika kondenzacija. Kada se završe svi ovi poslovi potreban je samo jedan dan da se balon podigne. Taj posao će obaviti ekipa firme 'Artek' iz Beograda, koja je i postavila balon, s tim što će ove godine staviti u funkciju novi, veći agregat“, najavljuje radove na petničkim bazenima Mijailović i dodaje da se nada da će sve biti završeno do kraja novembra.

Aleksandar Mijailović

Aleksandar Mijailović (Foto: Đorđe Đoković)

Program korišćenja petničkih bazena u zimskom periodu biće napravljen u saradnji sa Sportskim savezom Valjeva i školama, kako bi svako dete od petog razreda u toku školske godine imalo nedeljno jedan čas plivanja u balonu u SRC Petnica. „Balon će i ove zime, pre svega, koristiti za treninge oba valjevska vaterpolo kluba, plivači, osnovci i srednjoškolci, ali moćiće da koriste i ovdsašnje firme, koje će zakupiti termine za svoje zaposlene i naravno biće i termini za građane“, kaže direktor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović.

Još uvek ne postoji precizan plan, u kojim terminima će moći da se koristi zatvoreni bazen. „Najverovatnije će ujutru i uveče trenirati vaterpolisti i plivači, prepodnevni termini bi bili rezervisani za đake osnovnih i srednjih škola, dok bi popodnevno vreme koristili građani, koji žele nekoliko časova da se rekreiraju. Cenu korišćenja balona predlaže Uoravni odbor ’Valisa’, možda bude od 200 do 300 dinara“, kaže Aleksandar Mijailovića i naglašava da će se o tome tek razgovarati.

Uspešna letnja sezona

Već sada se može zaključiti da je ovogodišnja sezona u SRC Petnica bila dobra uz posetu od preko 71.000 kupača, dok je prošle godine prodato 20.000 ulaznica manje. U julu je sa 40.000 prodatih ulaznica oboren julski rekord iz 2012. godine od 35.000 prodatih ulaznica, ali nije oboren rekord sezone od 99.000 koliko je bilo kupača 2012. godine.  

„U avgustu je prodato oko 27.000 ulaznica, zahvaljujući visokim temperaturama sezona je nastavljena i u septembru, tako da je juče na bazenima bilo blizu 500 kupača, među njima i đaci valjevskih osnovnih škola. S obzirom na prošlu godinu, ovom sezonom smo izuzetno zadovoljni“, kaže direktora UFK „Valis“ Aleksandra Mijailovića.

Aktuelno