Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
15.06.2014, 16:35

Beovoz u julu

č: | fb:

Beovoz do Valjeva ponovo bi mogao da krene u prvoj dekadi jula, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Železnicama Srbije. Preduslov za to je osposobljavanje dela Barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, gde je Kolubara u majskim poplavama odnela 1,5 kilometara pruge i jedan mostić. Ineče, deonica pruge Valjevo-Lajkovac je pregledana i sanirana su manja oštećenja.

Deonica klisure reke Gradac

Deonica klisure reke Gradac (Foto: Aleksandar Ranković)

Na Barskoj pruzi kroz klisuru reke Gradac ima sedam odrona i šest klizišta, što ne mora da bude njihov konačan broj s obzirom na to da pruga ide nestabilnim, krečnjačkim predelima. Geološke i geodetske ekipe beogradskog CIP-a, od 19. maja, rade na ispitivanju terena kako bi potom bili urađeni projekti za sanaciju. Za to vreme železničari iz sekcija ZOP-a u Valjevu i Užicu svakodnevno su krčili teren, od Valjeva do Lastre i Samara, i pripremali buduća gradilišta.

Pruga Beograd – Bar tek od jeseni

Trenutno, prema nekim procenama, pruga Beograd-Bar neće biti osposobljena za saobraćaj do pozne jeseni. Vozovi iz Beograda ka Baru sada saobraćaju preko Mladenovca, Lapova, Stalaća, Kraljeva i Požege.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 45 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...