Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
Deonica Lajkovac - Lazarevac (foto: Aleksandar Ranković)
15.06.2014, 16:35

Beovoz u julu

č: | fb:

Beovoz do Valjeva ponovo bi mogao da krene u prvoj dekadi jula, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u Železnicama Srbije. Preduslov za to je osposobljavanje dela Barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, gde je Kolubara u majskim poplavama odnela 1,5 kilometara pruge i jedan mostić. Ineče, deonica pruge Valjevo-Lajkovac je pregledana i sanirana su manja oštećenja.

Deonica klisure reke Gradac

Deonica klisure reke Gradac (Foto: Aleksandar Ranković)

Na Barskoj pruzi kroz klisuru reke Gradac ima sedam odrona i šest klizišta, što ne mora da bude njihov konačan broj s obzirom na to da pruga ide nestabilnim, krečnjačkim predelima. Geološke i geodetske ekipe beogradskog CIP-a, od 19. maja, rade na ispitivanju terena kako bi potom bili urađeni projekti za sanaciju. Za to vreme železničari iz sekcija ZOP-a u Valjevu i Užicu svakodnevno su krčili teren, od Valjeva do Lastre i Samara, i pripremali buduća gradilišta.

Pruga Beograd – Bar tek od jeseni

Trenutno, prema nekim procenama, pruga Beograd-Bar neće biti osposobljena za saobraćaj do pozne jeseni. Vozovi iz Beograda ka Baru sada saobraćaju preko Mladenovca, Lapova, Stalaća, Kraljeva i Požege.

Aktuelno

Ubska gimnazija (foto: Dragana Nedeljković)
U septembru Pre 23 sati 26 minuta

Ubska Gimnazija otvara sportsko odeljenje

Ubska Gimnazija "Branislav Petronijević" će od školske 2024/25. godine, pored dva postojeća odeljenja opšteg tipa, imati i jedno novo, specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima...

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Od 22. do 26. maja Pre 20 sati 27 minuta

Sedmo međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

Va­ljevska muzička škola realizovaće sedmo me­đunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice" u koncertnim salama Muzičke škole "Živorad Grbić" i Valjevske gimnazije od 22. do 26. maja.