Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
17.09.2015, 09:16

Umesto Karađorđeve radiće se druge ulice i putevi

č: | fb:

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo amandman na drugi rebalans budžeta Valjeva, koji se odnosi na izmene programa Gradske direkcije, a koji je morao da pretrpi izmene zbog, kako je rečeno, ne održavanja sednice Skupštine grada i ne usvajanja drugog rebalansa. U ovoj godini neće se raditi rekonstrukcija druge i treće faze Karađorđeve ulice, a novac će biti preusmeren na rekonstrukciju drugih ulica i puteva. „S obzirom na to da je već septembar, da je neizvesno kada će biti usvojen drugi rebalans budžeta Valjeva i da dolazi kišni period, odustali smo od rekonstrukcije Karađorđeve ulice od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove, pa će 40 milona dinara biti potrošeno za rekonstrukciju drugih ulica i puteva koji su u lošem stanju, a radovi su jednostavniji i mogu biti završeni pre zime“, objasnio je gradonačelnik Stanko Terzić.

Stanko Terzić

Stanko Terzić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić takođe podseća da je drugi rebalans budžeta Valjeva, u okviru koga je i program Direkcije, trebalo da bude usvojen na sednici Skupštine grada 31. avgusta, nakon čega bi bio raspisan tender i počeli radovi na rekonstrukciji glavne ulice. „S obzirom na to da bi radovi u Karađorđevoj ulici trajali 60 radnih dana plus tenderi i sva ostala zakonska procedura, odlučili smo da ne započinjemo rekonstrukciju u ovoj godini. Planirana sredstva biće utrošena za asfaltiranje manjih ulica, koje zahtevaju manje vremena, i za puteve”, kaže Jeremić. Tako će se ove jeseni raditi dva kraka Sindjelićeve ulice, od Karađorđeve do mosta na Kolubari i od Pantićeve ulice do „duplih traka”, kao i Ulica vojvode Mišića od Desankinog trga do „duplih traka” i deo Dušanove ulice, od „duplih traka” do Ulice Dimitrija Tucovića. Jeremić naglašava da rekonstrukcija ovih ulica u mnogome zavisi od toga koliko će vodovod moći da radove isprati sa zamenom cevi. „Ostaje nam još da se rekonstruiše i deo Ulice Vuka Karadžića, od Pošte do mosta na Kolubari, nakon čega će ceo grad biti pokriven novim asfaltom“, kaže direktor Gradske direkcije.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Jeremić je danas skrenuo pažnju na problem sa kojim se već godinama suočava grad, a to su prekopane ulice i trotoari.

„Mi imamo problem sa izvodjačima radova koji prekopavaju ulice i prave haos bez jasnog dogovora sa Direkcijom. Nadam se da ćemo sa preduzećem 'Jedinstvo' iz Užica, koje radi na toplifikaciji grada, uspeti da se dogovorimo da sve ulice koje budu raskopali vrate u prvobitno stanje", kaže Jeremić. On dodaje da najveća oštećenja na ulicama pravi „Vodovod”, prilikom sanacije kvarova na vodovodnoj mreži, pa se dešava da u toku jedne nedelje bude više od deset prekopavanja i otvora na ulicama.

Što se tiče rekonstrukcije puteva u valjevskom kraju, tu nema većih promena, nastavljaju se radovi po ranije utvrđenom programu. „Nema izmena u programu, promene su samo u sredstvima, jer će biti više novca za puteve koje smo planirali da radimo, ali za koje nije obezbeđen novac, što je rebalansom učinjeno”, objašnjava Jeremić. On podseća da je neophodno uraditi 100 kilometara puteva kako bi sve važne saobraćajnice u valjevskom kraju bile asfaltirane i dodaje da je 30 kilometara već završeno. 

Drugim rebalansom budžta Valjeva prihodi Gradske direkcije su povećani za 143 miliona dinara.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 6 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara