Glavna ulica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Glavna ulica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
22.09.2015, 06:54

Počela rekonstrukcija ulice na Divčibarama

č: | fb:

Počela je rekonstrukcija glavne ulice na Divčibarama u dužini od 2,2 kilometara od benzinske stanice do Vidikovca. U okviru rekonstrukcije ove regionalne saobraćajnice, koja je oštećena i decenijama nije revitalizovana, biće izgrađen trotoar sa desne strane iz pravca Mionice. Vrednsot ovih radova, koje finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je 60 miliona dinara, a biće okončani za mesec dana. Kako saznajemo, zbog nedostatka novca, odustalo se od kompletne rekonstrukcije ove saobraćajnice, što je podrazumevalo veće i obimmnije radove za koje je Ministarstrvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da obezbedi 200 miliona dinara.

Prema prvobitnom  projektu, koji je još pre dve godine uradio CIP, bilo je planirano da se radi ulica širine 5,5 metara sa dva trotoara širine dva metra, kišna kanalizacija, ulična rasveta i zeleni zaštitni pojas, kao i tri mosta - dva u centru Divčibara i jedan kod hotela „Pepa“. Sve radove osim kišne kanalizacije, za koju je novac Grad trebalo da obezbedit prodajom kampa „Breza”, trebalo je da finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Glavna ulica na Divčibarama

Glavna ulica na Divčibarama (Foto: Kolubarske.rs)

Na sastanku sredinom maja održanom na Divčibarama direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak, je najavio da će radovi po projektu CIP-a na Divčibarama biti završeni do oktobra. Tada je i zvanično saopšteno da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbediti 200 miliona dinara za rekonstrukciju ove regionalne saobraćajnice od benzinske stanice do Vidikovca. Međutim, kako saznajemo, kišna kanalizacija, rasveta i trotoar sa leve strane ulice biće rađeni sledeće godine, dok se još uvek razmatra mogućnost izgradnje mostova u ovoj godini.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 52 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara