Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina  (foto: Đorđe Đoković)
Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2015, 17:07

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina u Valjevu

č: | fb:

Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina Karađorđević boravila su danas u Valjevu. Oni su Opštoj bolnici donirali sanitetsko vozilo i inkubator, dok je Fondacija princeze Katarine sa 1,2 miliona dinara finansirala opremanje Senzorne sobe za učenike sa posebnim potrebama u OŠ „Nada Purić“.

(Foto: Đorđe Đoković)

Karađorđevići su poručili da se ne bave politikom, već se bave samo narodom kome treba pomoći, jer bez naroda nema zemlje. “Želimo da pomognemo srpskom narodu koliko možemo. Najvažnije je da naš narod bude dobrog zdravlja i zato su nam bolnice važne. Znamo da bolnica u Valjevu nema dovoljno sanitetskih vozila, zato smo donirali sanitet kako bi ste prevozili pacijente na dijalizu ili hemoterapiju”, rekla je Princeza Katarina. Ona je poručila rukovodstvu valjevske bolnice da kažu šta je još potrebno, da dostave listu prioriteta, kako bi im bila obezbeđena pomoć i dodala da će biti organizovani brojni prijemi u Americi gde se može prikupiti novac.

(Foto: Đorđe Đoković)

Zamenik direktora Opšte bolnice dr Zoran Milosavljević zahvalio se Karađorđevićima na poklonima rekavši da je “narodu pomoć potrebna onda kada je najteže, a svakako je najteže bolesnom čoveku”.

Gradonačelnik Stanko Terzić objasnio je da su “Gradu vezane ruke, jer je Bolnica u nadležnosti Republke, tako da ta birokratska odluka sputava lokalnu samoupravu da, i pored najbolje želje i volje, finansijski pomogne ovu zdravstvenu ustanovu”.

Vladika Milutin, govoreći o pomoći Valjevske eparhije ovdašnjoj zdravstvenoj ustanovi je podsetio da je Kolo srpkih sestara pomoglo grudno odeljenje i najavio da će Crkva obezbediti novac za krečenje, kao i pomoć za odlejenje pedijatrije.

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević su posetili dečje i odeljenje neurologije Opšte bolnice, gde su najmlađim pacijentima podelili poklone, a Marija Obradović, nekadašnja pacijentkinja dečjeg odeljenja, je u znak dobrodošlice odsvirala Kraljevo kolo.

(Foto: Đorđe Đoković)

Karađorđevići su prisustvovao svečanom otvaranju Senzorne sobe za učenike sa posebnim potrebama u OŠ „Nada Purić“, čije je opremanje finansirala Fondacija Princeze Katarine. Oni su naglasili da je obrazovanje od velike važnosti za svaki narod i poručili da je obrazovanje budućnost. Princeza Katarina je pozvala valjevske osnovce da jedan dan budu njihovi gosti u Belom dvoru, jer je to, kako reče "i vaša kuća".

(Foto: Đorđe Đoković)

“Jednu ruku imamo za sebe, a drugu da pomažemo, govorila je moja majka i to treba da bude moto svih nas”, poručila je u Valjevu princeza Katarina Karađorđević.

 

 

Aktuelno

Romi  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 3 minuta

Kako će biti sutra, ako je danas kako je?

U senci trenutno aktuelnog i prioritetnog (hitnog), prolazi aktuelno od ranije i primarno (bitno)! Tako su minulih dana, "dva mitinga", zasenila događaje koji nisu novi. I u svakom "trenutku", ali...

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 23 sati 36 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 5 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 1 dan 3 sati

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara