Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina  (foto: Đorđe Đoković)
Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina (foto: Đorđe Đoković)
23.09.2015, 17:07

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina u Valjevu

č: | fb:

Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina Karađorđević boravila su danas u Valjevu. Oni su Opštoj bolnici donirali sanitetsko vozilo i inkubator, dok je Fondacija princeze Katarine sa 1,2 miliona dinara finansirala opremanje Senzorne sobe za učenike sa posebnim potrebama u OŠ „Nada Purić“.

(Foto: Đorđe Đoković)

Karađorđevići su poručili da se ne bave politikom, već se bave samo narodom kome treba pomoći, jer bez naroda nema zemlje. “Želimo da pomognemo srpskom narodu koliko možemo. Najvažnije je da naš narod bude dobrog zdravlja i zato su nam bolnice važne. Znamo da bolnica u Valjevu nema dovoljno sanitetskih vozila, zato smo donirali sanitet kako bi ste prevozili pacijente na dijalizu ili hemoterapiju”, rekla je Princeza Katarina. Ona je poručila rukovodstvu valjevske bolnice da kažu šta je još potrebno, da dostave listu prioriteta, kako bi im bila obezbeđena pomoć i dodala da će biti organizovani brojni prijemi u Americi gde se može prikupiti novac.

(Foto: Đorđe Đoković)

Zamenik direktora Opšte bolnice dr Zoran Milosavljević zahvalio se Karađorđevićima na poklonima rekavši da je “narodu pomoć potrebna onda kada je najteže, a svakako je najteže bolesnom čoveku”.

Gradonačelnik Stanko Terzić objasnio je da su “Gradu vezane ruke, jer je Bolnica u nadležnosti Republke, tako da ta birokratska odluka sputava lokalnu samoupravu da, i pored najbolje želje i volje, finansijski pomogne ovu zdravstvenu ustanovu”.

Vladika Milutin, govoreći o pomoći Valjevske eparhije ovdašnjoj zdravstvenoj ustanovi je podsetio da je Kolo srpkih sestara pomoglo grudno odeljenje i najavio da će Crkva obezbediti novac za krečenje, kao i pomoć za odlejenje pedijatrije.

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević su posetili dečje i odeljenje neurologije Opšte bolnice, gde su najmlađim pacijentima podelili poklone, a Marija Obradović, nekadašnja pacijentkinja dečjeg odeljenja, je u znak dobrodošlice odsvirala Kraljevo kolo.

(Foto: Đorđe Đoković)

Karađorđevići su prisustvovao svečanom otvaranju Senzorne sobe za učenike sa posebnim potrebama u OŠ „Nada Purić“, čije je opremanje finansirala Fondacija Princeze Katarine. Oni su naglasili da je obrazovanje od velike važnosti za svaki narod i poručili da je obrazovanje budućnost. Princeza Katarina je pozvala valjevske osnovce da jedan dan budu njihovi gosti u Belom dvoru, jer je to, kako reče "i vaša kuća".

(Foto: Đorđe Đoković)

“Jednu ruku imamo za sebe, a drugu da pomažemo, govorila je moja majka i to treba da bude moto svih nas”, poručila je u Valjevu princeza Katarina Karađorđević.

 

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 8 sati 28 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 6 sati 18 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...