Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
16.06.2014, 09:09

Uspesi učenika

č: | fb:

Na okružnim i republičkim takmičenjima ove školske godine učestvovalo je 300 učenika Poljoprivredne škole sa domom učenika, a skoro polovina je ostvarila dobre rezultate, među kojima ima i republičkih prvaka. „Zadovoljstvo je biti direktor i profesor Poljoprivredne škole, a tome su doprineli rezultati koje su naši učenici ostvarili na brojnim takmičenjima”, rekao je direktor škole Milan Gajić.

Učenici Poljoprivredne škole su osvojili ekipno prvo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike, gde propozicije nalažu takmičenje učenika po razredima. Najuspešniji je bio učenik prvog razreda Đorđe Vasilić koji je bio prvi, dok su drugo mesto zauzeli učenik trećeg razreda Miloš Kojić i maturant Mihajlo Andrić, a učenica drugog razreda Ivona Terzić je na ovom takmičenju bila šesta.

- Posebno vredan pažnje je rezultat koji su učenici Poljoprivredne škole postigli na okružnom takmičenju iz biologije i hemije gde su učestvovali srednjoškolci Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Naši učenici su se takmčili zajedno sa đacima gimnazije i medicinske škole, a bili smo jedina stručna škola koja se takmičila - kaže direktor.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Đorđe Đoković)

Na republičkoj smotri znanja mladih poljoprivrednika u oblasti hortikulture Katarina Jovanović osvojila je prvo mesto. Na Republičkom takmičenju Poljoprivrednih škola u oblasti tehnika i tehnologija biljne proizvodnje Marko Petrović osvojio je prvo, dok je Aleksandra Matić zauzela treće mesto.

Najuspešniji među učenicima Poljoprivredne škole bio je Mihajlo Andrić, maturant koji je proglašen za đaka generacije. Osim uspeha u takmičenju iz matematike i drugih stručnih predmeta, sa jednakim uspehom je učestvovao na atletskim trkama i takmičenjima u odbojci. Mihajlo Andrić je iz Pecke, za vreme školovanja boravio je u Domu učenika, ne krije radost zbog ostvarenog uspeha i titule đak generacije.

-  Nije bilo lako spojiti sve- učenje, sport, takmičenja. Malo sam se odrekao izlazaka. Više sam učio, a manje izlazio, i možda je to recept za uspeh. Planiram da upišem Poljoprivredni fakultet u Zemunu smer voćarstvo i vinogradarstvo – kaže đak generacije Poljoprivredne škole.

Zapažene rezultate učenici Poljoprivredne škole sa domom učenika ostvarili su na okružnim i republičkim takmičenjima i u van nastavnim aktivnostima, u sportskim nadmetanjima, takmičenjima recitatora kao i  foto sekcija.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 44 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara