Janković, Jokić, Lukić (foto: Đorđe Đoković)
Janković, Jokić, Lukić (foto: Đorđe Đoković)
26.09.2015, 07:07

Stiglo mišljenje Ministarstva o funkcionisanju Skupštine

č: | fb:

Sednica Skupštine grada, koja je prekinuta 31. avgusta, biće nastavljena u ponedeljak u 10.00 časova. Uz obaveštenje o nastavku sednice sa proširenim dnevnim redom, koje je potpisao zamenik predsednika Skupštine grada Jovan Lukić, dostavljeno je i mišljenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ili odgovor na pitanja koje je uputila vladajuća koalicija o funkcionisanju Skupštine grada nakon presude Upravnog i Vrhovnog kasacionog suda koje se odnose na razrešenje sa funkcije predsednika Skupštine grada Mihaila Jokića.

U dopisu ili odgovoru Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave navodi se da je Ustavom propisano da su sudske odluke obavezne za sve i ne mogu biti predmet vansudske kontrole, te da sudsku odluku može preispitati samo nadležni sud u zakonom propisanom postupku.

Da bi sudske odluke mogle da se izvrše neophodno je da su postale pravosnažne i izvršne. Kako iz sadržaja dostavljenog zahteva proizilazi da je sudski postupak u toku, potrebno je sačekati ishod tog postupka i nakon toga postupiti u skladu sa donetom presudom, navodi Ministarstvo u odgovoru na pitanja o funkcionisanju Skupštine grada grada nakon presude Upravnog i Vrhovnog kasacionog suda koje se odnose na razrešenje Mihaila Jokića sa funkcije predsednika Skupštine grada.

Što se tiče pitanja da li sednicom Skupštine grada, nakon povlačenja sa mesta predsednika, može da predsedava njegov zamenik, Ministarstvo ukazuje da je Zakonom o lokalnoj samoupravi propisano da predsednik Skupštine ima zamenika koji ga zamenjuje u slučaju njegove odsutnosti i sprečenosti da obavlja svoju dužnost, a Zakonom nije propisano da zamenik predsednika Skupštine obavlja dužnost na osnovu posebnog ovlašćenja predsednika Skupštine, navodi se u dopisu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...