Defile policije (foto: Darija Ranković)
Defile policije (foto: Darija Ranković)
26.09.2015, 12:41

Ministar Stefanović: Policija da služi narodu

č: | fb:

U Valjevu i na Ubu danas je održan defile policije u kojem su učestvovali pripadnici Policijske uprave u Valjevu ali i iz Beograda – pripadnici PTJ, vatrogasci-spasioci, pripadnici konjičke brigade, vodiči pasa, policijski orkestar…

 

Defile policije

Defile policije (Foto: Darija Ranković)

Vatrogasac demonstrira gašenje požara penom

Vatrogasac demonstrira gašenje požara penom (Foto: Darija Ranković)

Borba

Borba (Foto: Darija Ranković)

U Valjevu je, posle defilea centrom grada, svečanost održana na Trgu pesništva i Desankinom vencu, gde se građanima obratio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Danas i u Ubu, i u Valjevu, želeli smo da pokažemo da kriminal i korupcija ne mogu da divljaju u Srbiji, da će ljudi u uniformi biti uz vas spremni da žrtvuju i svoje živote da bi vi živeli mirno i spokojno“, rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović. (Foto: Darija Ranković)

„Možete da se oslonite na svog policajca čistog obraza, nekorumpiranog. Od policajaca očekujem da ne šuruju sa kriminalcima, da ih stave tamo gde im je mesto. MUP služi svom narodu - očekujemo i kritiku, ali i snažnu podršku za ljude koji su uvek bili gde je bilo najteže. Policijske stanice po Srbiji pune su slika onih naših kolega, koji više nisu sa nama jer su godinama unazad žrtvovali svoje živote“, dodao je ministar.

On je kazao kako je Srbija danas dobro organizovana država, koja zna da štiti svoje nacionalne i državne interese i brine o budućnosti, koja ume da prepozna najbolje i brine o njima. Naglasio je kako su i Valjevo, i Ub, i Užice, i Subotica, i Beograd i Novi Sad jednako važni u obezbeđivanju reda i mira.

Ministar Stefanović je novinarima rekao kako se od jutros normalizuje situacija u saobraćaju na granicama Srbije i Hrvatske nagoveštavajući dalju saradnju dve policije u suzbijanju kriminala. Ponovio je nastojanja MUP-a da „organizuje sektorski rad, da policajac poznaje sugrađane, a oni njega“.

„MUP i Vlada Srbije se trude da poboljšaju opremanje policije, od novih uniformi do vozila i obuke, što traži vreme. Policija je deo naroda i deli sudbinu naroda, kako se bude popravljala situacija u zemlji tako će se popravljati i standard srpskog policajca“, rekao je ministar.

Ministar je pohvalio Policijsku upravu u Valjevu i ponovio kako „nema ni jedan narko diler koji je na slobodi“

Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović. (Foto: Darija Ranković)

On se potom pozdravio sa svojim partijskim drugovima iz SNS, čiji je potpredsednik, koje su predvodili narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora dr Slobodan Gvozdenović, matematičar dr Mihailo Jokić i načelnik Kolubarskog upravnog okruga Goran Milivojević. Razgovarao je i sa građanima.

Ministar i građani

Ministar i građani (Foto: Darija Ranković)

Zbog defilea policije u Valjevu saobraćaj u centralnim gradskim ulicama bio zatvoren tri sata. Po našem sudu, jedino je upitno da li je svečanost morala da bude organizovala u pešačkoj zoni, gde se mermerne ploče ionako često menjaju, što traži dodatni novac za njihovo održavanje. Jer, danas su tu bili i „hameri“ i „landroveri“ i vatrogasna kola, tuda su prošla i četiri konjanika...

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 2 sati 13 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...