Uzun Mirkova (foto: Đorđe Đoković)
Uzun Mirkova (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2015, 07:20

Preko rebalansa do novih radova

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada prihvatili su izmenjen i dopunjen program poslovanja Gradske direkcije, koji je urađen u okviru drugog rebalansa budžeta Valjeva, a po kome je još 143 miliona dinara opredeljeno Gradskoj direkciji za nove projekte. Direktor ovog javnog preduzeća Dragan Jeremić, odgovarajući na brojna pitanja odbornika, najavio je poslove koji će biti realizovani do kraja godine, a, kako reče, već u utorak biće raspisano 18 tendera za infrastrukturne radove, za koje su urađeni projekti još pre mesec dana.

Jeremić je ponovio da se u ovoj godini, zbog kašnjenja sa usvajanjem drugog rebalansa budžeta Grada, neće raditi preostali deo Karađorđeve ulice, od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove, ali hoće rekonstrukcija Sinđelićeve i Ulice vojvode Mišića. Takođe, do kraja godine biće urađena i treća traka u Uzun Mirkovoj ulici, a uz te radove biće asfaltirane i pešačke staze na ulazu u naselje Kolubara 2, dok će sve staze u naselju biti sređene sledeće godine. Od izgradnje kružnog toka u tom delu grada se odustalo, zbog velikog broja pešaka, zbog kojih bi trebalo raditi pasarelu, a pitanje je da li bi građani koristili te pešačke mostove. Do kraja godine biće rekonstruisano i sportsko igralište u valjevskom najvećem naselju. Jeremić je najavio da će tender za spajanje Sinđelićeve sa Ulicom Mirka Obradovića biti raspisan do kraja ove nedelje, projekat je završen i ulica će biti dvosmerna.

Ulica Mirka Obradovića

Ulica Mirka Obradovića (Foto: Đorđe Đoković)

Dragan Jeremić navodi da je preostalo asfaltiranje još četiri ulice, koje su u vlasništvu Grada, to je posao za sledeću godinu, a za protekle četiri godine asfaltirano je preko 100 gradskih ulica.

Direktor Gradske direkcije najavio je proširenje i nova ulaganja u Industrijsku zonu. On je podsetio da je Industrijska zona praktično zaživela tek od ove godine, kada je prešla u vlasništvo grada, gde su pogone otvorile tri firme koje zapošljavaju oko 300 radnika. Ima najava da će pogon u ovoj godini otvoriti i jedna inostrana velika kompanija. „Do sada je Grad u opremanje Industrijske zone uložio oko 20 miliona dinara, a do kraja godine uradićemo glavnu, prilaznu saobraćajnicu. Gradska direkcija je uradila i plan proširenja Industrijske zone za još 20 hektara“, kaže Jeremić.

Balon u SRC Petnica već bi bio u funkciji da je drugi rebalans budžeta usvojen u avgustu, ovako se sa radovima kasni mesec dana. „Radićemo sanaciju postojećeg objekta, onog dela na koji se naslanja balon, i to bi trebalo da bude završeno za mesec dana, a koliko mi je poznato uskoro će biti završen plan korišćenja balona za školsku decu“, najavio je Jeremić.

On je skrenuo pažnju i na problem sa kojim se suočava Gradska direkcija, a odnosi se na broj zaposlenih i kadrove. „Od septembra sledeće godine odlazi u penziju tri od pet inženjera, a nemamo pravo da zaposlimo nove, recimo mlade inženjere na njihovo mesto. Pored toga, problem je i to što nemamo inženjere elektrotehnike i saobraćaja, a nedostaje nam i inženjer građevine“, obavestio je odbornike Dragan Jeremić odgovarajući na pitanje o broju zaposlenih.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 22 sati 50 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara