Spomen park na Petom puku  (foto: Đorđe Đoković)
Spomen park na Petom puku (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2015, 08:09

15. septembar se neće svečano obeležavati

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada, za razliku od Gradskog veća, nisu prihvatili predlog vladajuće koalicije, da se 15. septembar, dan kada je Valjevo oslobođeno u Drugom svetskom ratu, svečano obeležava. I pored toga što je pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić objasnio da 15. septembar neće zameniti 20. mart Dan grada, odbornici nisu prihvatili predlog.

Ilić je pozvao odbornike gradskog parlamenta da prihvate ovu inicijativu jer ne treba zaboraviti žrtve koje je Valjevo dalo u Drugom svetskom ratu i značaj našeg grada u borbi protiv fašizma. Zbog toga, predložio je Ilić, treba na drugačiji način, svečanije nego što je to činjeno poslednjih godina, obeležiti 15. septembar, značajan datum u istoriji Valjeva.

I ako se činilo da je ovaj predlog vlasti, na čelu sa socijalistima, „gotova stvar”, nedostajalo je samo dva glasa da dobije zeleno svetlo. Ili su neki odbornici vladajuće koalicije bili na ručku u trenutku glasanja ili su se predomislili, smatrajući da 15. septembar nije toliko važan datum da bi ga svečano obeležavali. Jedno je sigurno, da će i sledeće godine 15. septembar obeležiti predstavnici SUBNOR-a, kojima će se možda pridružiti i neko iz gradske vlasti.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 15 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara