Đorđe Milanović (foto: Kolubarske.rs)
Đorđe Milanović (foto: Kolubarske.rs)
08.10.2015, 07:32

Investicije preko 10 miliona dinara

č: | fb:

JKP "Vidrak" je u ovoj godini u investicione radove, kupovinu nove opreme i vozila investiralo 10 miliona dinara, a u okviru toga je i sređivanje groblja u koje 20 godina nije ulagano. Završeno je asfaltiranje parkinga i garaža, na kojima je zamenjena i stolarija, u bazi preduzeća u Suvoborskoj ulici, a do kraja ove nedelje biće asfaltiran i plato ispred upravne zgrade u Ulici vojvode Mišića. Vrednost ovih radova je 1,8 miliona dinara.

Sređivanje platoa upravne zgrade

Sređivanje platoa upravne zgrade (Foto: Kolubarske.rs)

Direktor „Vidraka“ Đorđe Milanović najavljuje da će do kraja godine biti raspisan tender i za kupovinu kolske vage za potrebe reciklažnog centra, koja košta oko 2,3 miliona dinara, što će takođe finansirati iz sopstvenih prihoda. Milanović kaže da je ove godine investirano najviše novca i pored toga što cene usluga „Vidraka” nisu menjane tri godine. On podseća da su investicije u 2013. godine iznosile 2,2 miliona, lane je uloženo oko 4,5 miliona u investicione radove, dok je ove godine, već do sada, investirano 10 miliona dinara.

Milanović dodaje da je deo novca investiran i na uređenje na valjevskim grobljima gde poslednjih 20 godina, osim Novog groblja, ništa nije ulagano. Sređena su groblja kojima upravlja „Vidrak”, a to su, pored Novog groblja, Gradačko, Kličevačko, Gorićko, Poparsko i groblje na Boričevcu.

„Na Kilčevačkom groblju je zamenjena ograda uz ulicu Koste Andrića, koju je Gradska direkcija asfaltirala, čime smo dobili bolji prilaz Kličevačkom groblju, gde će prema Rudničkoj ulici biti ozidana ograda, zbog kuća koje su u neposrednoj blizini. Popravili smo i ofarbali ogradu na Gradačkom groblju, geometri su izmerili i obeležili površinu groblja u Goriću, kako bi i tamo uradili ogradu. Pored sređivanja ograda u planu je i betoniranje staza”, kaže Đorđe Milanović. On najavljuje da će uskoro podneti zahtev „Vodovodu” za priključenje na vodovodnu mrežu Poparskog i groblja u Goriću, kao i priključenje na kanalizacionu mrežu na Kličevačkom groblju. Što se tiče radova na Novom groblju, planirano je da se do kraja godine zameni postojeći video nadzor i uvede na novom delu groblja, koji je trenutno i neosvetljen. "Planiramo da uradimo remont rasvete na Novom groblju, koja je propala, a sa Gradskom direkcijom razgovaramo da se obezbedi svetlo i za nove parcele”, kaže direktor Milanović.

Kličevačko groblje

Kličevačko groblje (Foto: www.vidrakvaljevo.com)

Pored radova,  koji će biti završeni do kraja godine, u „Vidraku” planiraju i investicije za sledeću godinu. „Već smo potpisali ugovor sa 'Valjevo planom' za izradu projekta adaptacije potkrovlja upravne zgrade, gde će biti napravljena čajna kuhinja za potrebe zaposlenih i jedan manji restoran, koji možemo izdavati u zakup, dok će preostali prostor u potkrovlju biti adaptiran za kancelarije. Takođe, radiće se i projekat za rekonstrukciju stare upravne zgrade, gde će biti magacinski prostor i arhiva preduzeća, čime će biti zaokruženi radovi na lokaciji upravne zgrade u Ulici vojvode Mišića”, kaže Đorđe Milanović.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...