Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2015, 10:38

Valjevska Toplana spremna za grejnu sezonu

č: | fb:

Valjevska toplana je obezbedila 800 tona mazuta i spremna je za početak nove grejne sezone. Tople probe grejnog sistema Gradske toplane počinju u ponedeljak, koje će praktično trajati do početka grejne sezone, 15. oktobra. Taj posao pripreme sistema nije početak grejanja, poručuju iz Toplane.

Direktor ovog javnog preduzeća Dejan Filipović kaže da će ovogodišnja grejna sezona početi na vreme, obezbeđeno je oko 800 tona mazuta, što je dovoljno za skoro dva meseca grejanja, zavisno od spoljne temperature i dodaje, poređenja radi, da su prošlogodišnju grejnu sezonu startovali sa 100 tona mazuta.  „Kada su temperature u minusu nekoliko stepeni, potrebno je i do 30 tona mazuta dnevno, dok je potrošnja skoro duplo manja kada je temperatura oko deset stepeni”, objašnjava Filipović i kaže da će narednih mesec dana biti nabavljene nove količine energenata, tako da ove grejne sezone neće biti problema.

Filipović kaže da ne zna šta je tačno mislio ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je juče izjavio da je „55 toplana obezbedilo zalihe energenata za 15 dana, dok će ostale to uraditi do 15. oktobra i da određene probleme imaju toplane u Novom Pazaru, Zaječaru, Boru i Valjevu”. Filipović ponavlja da valjevska Toplana nema nikakvih problema kada je reč o nabavci energenata. „Možda je ministar mislio na dug valjevske Toplane od četiri miliona dinara, koliko još dugujemo za utrošenu struju, nakon što smo sa ‘EPS Snabdevanjem’ potpisali reprogram duga, koji je iznosio 19 miliona dinara”, kaže Filipović i dodaje da će i ta četiri miliona biti vraćena u roku i da taj dug ne ugrožava poslovanje, niti utiče na početak grejne sezone. 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 6 sati 30 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 12 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...