Prva osnovna škola (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Prva osnovna škola (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.06.2014, 08:50

Kombinovani test pred maturantima

č: | fb:

Maturanti osnovnih škola na završnom ispitu danas prvi put polažu kombinovani test sa pitanjima iz bilogije, fizike, hemije, istorije i geografije. Prethodna dva dana polagali su testove iz matematike i maternjeg jezika.  

U Kolubarskom okrugu je od ukupno 1435 osmaka na ispit izašlo 1422, tako da će 13 maturanata završni ispit polagati u avgustu. Od tog broja u Valjevu je ukupno 690 osmaka, a na ispit je izašlo njih 683. Ove godine je povećana bezbednost, pa se mala matura polaže uz asistenciju policije, koja je pregledala škole u kojima se ispiti rade, ali i čuvala testove.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 20. juna, a 21. će učenici moći da podnose žalbe u školama i traže potvrde o broju ostvarenih bodova, dok će žalbe Okružnoj komisiji u Školskoj upravi moći da podnose 23. juna. Konačni rezultati će biti objavljeni 26. juna do 20 časova. Predaja popunjenih lista želja trajaće 27. i 28. juna. Upis u prvom krugu je 7. i 8. jula, a u drugom krugu 10. jula.

Osim maksimalnih 40 poena na završnom testu, za upis u srednju školu boduje se i uspeh od 6. do 8. razreda koji nosi maksimalnih 60 poena. Uz to nosioci posebnih diploma sa takmičenja mogu dobiti i dodatne poene. U srednjim školama u Valjevu ima ukupno 968 slobodnih mesta, a novina je da je Ekonomskoj školi odobreno otvaranje još jednog odeljenja ekonomskih tehničara u Osečini.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 2 sati

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...  · 5 komentara