Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
08.11.2015, 12:15

Potvrđene kazne za ubistvo u Osečini

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda iz Valjeva, od 21. aprila 2015, kojiom su potvrđene presude za ubistvo Milana Živanovića (23) iz Osečine počinjeno 14. aprila 2013. godine.

Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, Darko Bilčarević (31) pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva, a Ivan Milosavljević (22), takođe iz Osečine, na pet godina i osam mesci zbog nasilničkog ponašanja u šta mu je uračunata i prethodna pravosnažna presuda.

Oni su oglašeni krivim zbog toga što su, u stanju bitno smanjene uračunljivosti u koje su sebe doveli upotrebom alkohola, drskim i bezobzirnim ponašanjem, posle slavlja u kući Milosavljevića, lišili života pokojnog Živanovića.

Njega je udarcem nožem u predeo slabine, usmrtio Bilčarević, dok je pokušavao da zaštiti svoju sestru, koju su osuđeni maltretirali. Pokojnog Živanovića prvi je napao i pesnicama udaraoa Milosavljević, a Bilčarević ga je ubo nožem, koji je uzeo iz kuće Milosavljevića kada se u nju vratio nakon što ga je nekoliko mladića u prvi mah sprečilo da maltretira dvoje Živanovića.

Milan je pokušao da pobegne ali su ga Bilčarević i Milosavljević stigli i nastavili da šutiraju nogama, a kada je sestra Zorica (34) pokušala da ga zaštiti i nju su tukli, a Milosavljević joj je iščupao minđušu iz jednog uha. Živanović je podlegao povredama na putu do Valjevske bolnice.

Apelacioni sud je odbio žalbe Bilčarevića i Milosavlejvića, kao i njihovih branilaca i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda iz Valjeva. Njih dvojica su na identične kazne bili osuđeni 29. novembra 2013, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo zbog procesnih manjkavosti i naložio novo suđenje.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 14 sati 25 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 7 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara