Asfaltirana ulica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Asfaltirana ulica na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
10.11.2015, 07:57

Ulica završena, uskoro će i trotoar, a rasveta?

č: | fb:

Završeno je asfaltiranje glavne ulice na Divčibarama, deonice od benzinske stanice do restorana Vidik u dužini od 2,2 kilometra. Vrednsot ovih radova, koje finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je 60 miliona dinara. Preostaje još da se uradi trotoar sa desne strane iz pravca Mionice, međutim ti radovi su, na kratko, prekinutu, jer gradsko rukovodstvo pokušava da iz državne kase obezbedi dodatnih 20 miliona dinara za postavljanje javne rasvete na toj deonici. Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić najavljuje da će ove nedelje pokušati, u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i u JP „Putevi Srbije”, da dogovore dodatna sredstva kako bi uradili i javnu rasvetu sa desne strane puta, što je neophodno, s obzirom na to da je rasveta u glavnoj ulici na Divčibarama nekvalitetna i stara više decenija”, kaže Ilić. Dodje da će, ukoliko se ne obezbedi novac za ulično svetlo, asfaltiranje trotoara biti završeno za sedam dana, čime će biti okončani ovogodišnji radovi na Divčibarama.

Zbog nedostatka novca, odustalo se od kompletne rekonstrukcije glavne ulice na Divčibarama, što je podrazumevalo veće i obimnije radove, uključujući i izgradnju mostova, za koje je Ministarstrvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da obezbedi 200 miliona dinara. Takođe u ovpj godini izostali su i radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Divčibarama, s obzirom na to da u gradskoj kasi za ove poslove nije obezbeđen novac. Gradsko rukovodstvo je planiralo da sredstva od prodaje divčibarskog kampa "Breza" investira u izgradnju kanalizacione mreže, međutim pošto kamp nije prodat, nema ni para za planirane radove. 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 4 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...