Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2015, 08:09

Izbor tužilaca u Kolubarskom okrugu

č: | fb:

Na sajtu Državnog veća tužilaca objavljene su privreme rang liste za izbor tužilaca u Srbiji po konkursu, a posle razgovora sa kandidatima, odnosno pisanim testovima za one kandidate koji do sada nisu bili zaposleni u tužilaštvima.

Za višeg javnog tužioca u Valjevo bilo je osam kandidata, a najveći broj bodova, po 70, imaju raniji okružni tužilac Zlatko Šulović, sadašnji viši tužilac Miodrag Plazinić, sadašnji šabački viši tužilac Zoran Obradović Zos i Aleksandra Grbović za koju Kolubarske.rs ne znaju gde je do sada radila. Šulović i Obradoivić su Valjevci, Plazinić je iz Požege.

Nenad Marinković, koji je za osnovnog tužioca stigao iz Bajine Bašte, a sada je zamenik višeg tužioca, dobio je 68 bodova, Nebojša Janković, aktuelni šabački osnovni tužilac i Dragana Marković, zamenik višeg tužioca imaju po 66, a Vukašin Vujičić, aktuelni osnovni tužilac u Užicu, ima 65,5 bodova. Svi su na stručnu osposobljenost dobili po 50 bodova, razlika je u programu načina rada Višeg tužilaštva.

Zanimljivo je da je Plazinić dobio 68 bodova, kao i Pavle Markićević, na konkursu za višeg tužioca u Užicu, dok je Vukašin Vujičić treći sa 65,6 bodova. Vujičić je sa 70 bodova najbolje ocenjeni kandidat za osnovnog tužioca u Užicu.

Zoran Obradović je sa 70 bodova najbolje ocenjeni kandidat za višeg tužioca u Šapcu, dok je Nebojša Janković dobio 68 bodova za osnovnog tužioca u Šapcu, kao i Dejan Rakonić, koji sa 68 bodova vodi na rang listi za osnovnog tužioca u Loznici.

Nebojša Janković je sa 68 bodova prvi na rang listi za osnovnog tužioca u Valjevu, drugi je sa 67,8 bodova aktuelni osnovni tužilac Mile Nikolić, treći je Dejan Rakonić sa 67,4 boda, a četvrta sadašnja osnovna tužiteljka u Mionici (za Mionicu i Ljig) Snežana Jovanović.

Jovanović vodi na rang listi za izbor tužioca u OJT Mionica sa 67,6 bodova, ispred Milana Gavrilovića sa 65,4 boda. Prva na rang listi kandidata za osnovnog tužioca na Ubu (za Ub i Lajkovac) je aktuelna tužiteljka Milena Miljanić sa 69 bodova, ispred Vanje Orlović(a) sa 68,2, Dejana Rakonića sa 67,2, koliko ima i Gordana Mihailović Polovina , dok Nikola Stojanović ima 50, a Slobodan Miletić 40 bodova (njih dvojia su polagala test i dobila po 30 bodova). Rakonić je drugi na konkursu za osnovnog tužioca u Obrenovcu, dok su Stojanović i Miletić konkurisali i u Obrenovcu i Lazarevcu.

Sudeći po ovome, izbor tužilaca u Srbiji, pa i u Kolubarskom okrugu, po konkursu, privodi se kraju. Utisak je da naročitih promena neće biti, osim ako se u to ne računaju mogući povratci pojedinih aktuelnih tužilaca u mesta iz kojih su prilikom prošlog „vučenja“ bili detaširani u druge gradove. Odluku donosi Državno veće tužilaca (DVT) Srbije.

 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 56 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 6 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara