Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
19.11.2015, 13:09

Vodovod ponovo "zavrće slavine"

č: | fb:

Valjevskom vodovodu privreda i građani duguju blizu 290 miliona, od čega je dug građana preko 136 miliona dinara. Iz Vodovoda najavljuju da će od ponedeljka početi sa isključenjem vode neredovnim platišama. Na spisku je 200 građana koji za usluge vode i kanalizacije duguju preko 20 miliona dinara, a sa kojima Vodovod nije uspeo da postigne dogovor o reprogramu duga. Najveći pojedinačni dug je 800.000 dinara.

U saopštenju za javnost ovog javnog preduzeća navodi se da je Vodovod, s obzirom na to da su iscrpljene sve mogućnosti, od slanja obaveštenja, opomena, pozivanja na dogovor do pokušaja reprograma dugova, prinuđen da preduzme krajnju meru – isključenje dužnika sa vodovodne mreže, i to onih koji duže vreme ne izmiruju račune. Ovo je druga akcija izključenja neredovnih platiša u ovoj godini. Krajem februara „slavine su zavrnute“ u 100 domaćinstava i ta akcija je dala rezultate, jer osim što su dužnici izmirili obaveze, postali su i redovne platiše. U Gradskom vodovodu kažu da su se, od kada su najavljena isključenja, već javila 24 dužnika, neki od njih su potpisali reprogram, dok su ostali platili sve račune.

Ovo isključenje sa vodovodne mreže odnosi se samo na građane, ne i za privredu, koja duguje preko 152 milona dinara. Iz  Gradskog vodovoda ne preciziraju kada će početi sa isključenjem dužnika iz privrede, ali navode da će „i oni doći na red“.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 11 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...