Taksisti (foto: Đorđe Đoković)
Taksisti (foto: Đorđe Đoković)
24.11.2015, 08:43

Jedinstvene krovne oznake za valjevske taksiste

č: | fb:

Valjevski taksisti imaće jedinstvene krovne oznake na taksi vozilima, a dobiće ih ukoliko imaju dozvolu za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada. Izmenom Odluke o javnom prevozu, koju je usvojilo Gradsko veće, pored ostalih izmena, uvedena je i obaveza postavljanja krovne oznake na taksi vozila.

Krovna oznaka sadržaće natpis, na beloj podlozi, ispisan crnim slovima - Grad Valjevo, Taxi i identifikacioni broj iz potvrde o rasporedu na taksi stajalištu. Tako će inspekcija imati uvid da li taksista ima dozvolu za prevoz putnika na teritoriji Valjeva, dok će putnici imati informaciju o tome da li je reč o legalnom taksi prevozniku.

Svi taksisti, bez obzira na to da li su članovi udruženju ili samostalno obavljaju delatnost moraće na nekom delu vozila da istaknu naziv udruženja ili svoje prevozničke radnje. To mogu učiniti manjom tablom, ali tako da ne zaklanja jedinstvenu krovnu oznaku.

Izmenom odluke o javnom prevozu, koju je usvojilo Gradsko veće, predviđeno je i da taksista mora imati treći stepen stručne spreme (KV vozač ili vozač motornih vozila) ili svaki stepen viši od trećeg bilo kog zanimanja, kao i da ima dozvolu za B kategoriju stariju od tri godine. Jedno od pravila jeste i da taksi vozači ne mogu stajati na mestima predviđenim za autobuse i ne mogu biti parkirani bliže od 30 metara od autobuskog stajališta.

Usvajanjem izmena Odluke o javnom prevozu izašlo se u susret valjevskim taksistima koji su u nekoliko navrata od gradske vlasti tražili da im se obezbede posebne taksi oznake kako bi se uveo red i zakonitost u taksi prevoz na teritoriji Valjeva i tako sprečilo taksiranje “divljih” prevoznika.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 9 sati 30 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 6 sati 40 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 9 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara