Karolina Nojber (Abro fest)
Karolina Nojber (Abro fest)
26.11.2015, 15:18

Četiri nove stalne gradske manifestacije

č: | fb:

Na spisku stalnih gradskih manifestacija ili onih koje su, kako je rečeno, od značaja za grad od sledeće godine biće „Abro-fest“, Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović“, Memorijalni rukometni turnir "Nikola Jevremović Gužva“ i Seoske olimpijske igre. Gradsko veće je još pre nedelju dana usvojilo predlog da tri manifestacije, koje već traju, postanu stalne finansirane iz budžeta, a na današnjoj sednici usvojen je predlog da se doda još jedna, i to sportska, Seoske olimpijske igre.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač obrazložio je da se Seoske olimpijske ugre, koje su ove godine obnovljene, zbog svoje masovnosti i broja učesnika, mogu smatrati značajnom manifestacijom za grad Valjevo. U prilog tome i brojke da su ovogodišnje Seoske olipmpijske igre koje su, kako je rečeno, jedinstvena sportska manifestacija, okupile 2000 takmičara iz 74 sela valjevskog kraja. Seoske olimpijske igre su poslednji put održane pre 30 godina, ovog leta su obnovljene, a već od sledeće godine biće stalna gradska manifestacija sa budžetom od 400.000 dinara koliko će novca za ovu manifestaciju biti obezbeđeno iz gradske kase sledeće godine.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je na sednici Gradskog veća objasnio da nema dodatnog izdvajanja novca iz budžeta za ove četiri manifestacije, jer je njih Grad već, ove ili prethodnih godina, finansirao kroz sufinansirnje projekata u oblasti sporta i kulture.

Tako će za „Abro fest”, jedinstveni festival koji je pre 30 godina osmislilo i realizovalo KUD „Abrašević” promovišući mlade stvaraoce koji već deset godina „proizvode” i do četiri premijere godišnje, iz gradskog budžeta biti izdvojeno 500.000 dinara.

Za Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović“ i sledeće godine iz gradske kase biće obezbeđeno isto novca kao i lane za organizaciju ove manifestacije 250.000 dinara, dok će za  Memorijalni rukometni turnir „ Nikola Jevremović Gužva“ iz budžeta biti opredeljeno 100.000 dinara, sa koliko je bila finansirana i ovogodišnja organizacija tog turnira.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 sati 55 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 32 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar