Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
24.12.2015, 15:01

Neprimerene izjave Darka Glišića o potkupljivanju novinara

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i smatra neprimerenim optužbe predsednika opštine Ub i visokog funkcionera SNS-a Darka Glišića da su novinari plaćeni da objave informaciju o ukidanju oslobađajuće presude narodnom poslaniku SNS-a Slobodanu Gvozdenoviću.

Darko Glišić je, gostujući 21. decembra na VTV, optužio novinare da su plaćeni da objave vest da je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo oslobođajuću presudu Osnovnog suda Slobodanu Gvozdenoviću i naložio novo suđenje, pre nego je “predmet stigao u pisarnicu”.

UNS podseća da je odluka doneta dva meseca pre objavljivanja, u šta se može ostvariti uvid na sajtu Apelacionog suda u Beogradu. Slobodan Gvozdenović optužen je da je počinio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

„Simptomatično je da Gvozdenoviću u novinama izađe presuda, tako je članak i napisan kao presuda, 14. decembra, a da se proverom u Ministarstvu pravde dođe do podatka da je 15. decembra predmet pušten na pisarnicu. Ja sam razgovarao sa mnogim odgovornim ljudima u Ministarstvu pravde i siguran sam da se to neće ponoviti. I apsolutno sam siguran da će ljudi iz Ministarstva pravde ovo ispratiti do kraja u smislu da se više ne desi da neko za malo para ili nekog ličnog interesa pravi hajku na nekoga. Razgovarao sam i sa Nikolom Selakovićem i predočio sam mu sve ono što smatram da je nepošteno, nenormalno i nelogično, da predmet na pisarnici bude 15. decembra, a da ga 14. decembra neko objavi u novinama“, rekao je Glišić.

UNS ističe da su optužbe da su novinari uzeli novac da bi informacija dospela u javnost proizvoljne i poziva Glišića da, ukoliko ima dokaze o nečasnim radnjama koje su, navodno, novinari počinili, o tome obavesti nadležne državne organe i ukaže na konkretne krivce.

UNS podseća da je posao novinara da javnost upoznaje sa istinom i poziva svoje članove i druge novinare da i dalje objektivno, odgovorno i bez straha objavljuju sve informacije koje su od interesa za javnost. 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 14 sati 28 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 21 sati 44 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara