OŠ Milovan Glišić (foto: Đorđe Đoković)
OŠ Milovan Glišić (foto: Đorđe Đoković)
09.02.2016, 11:21

U staroj školi obdanište, u novoj đaci od 1. septembra

č: | fb:

U zgradi OŠ “Milovan Glišić” u Brđanima, nakon završetka novog školskog objekta, biće otvoreno obdanište i ambulanta. Otvaranjem još jednog obdaništa u gradu  bio bi rešen problem nedovoljnog broja mesta u Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica”, u koju prošle godine nije uspelo da se upiše 240 mališana.

Gradonačelnik Stanko Terzić je na sednici Gradskog veća najavio da će zgrada stare škole u Brđanima biti adaptirana za nove namene i načelnicima Gradske uprave i odeljenja dao zadatak da odmah počnu sa pripremana i neophodnim poslovima.

“Prostor gde je sada OŠ 'Milovan Glišić' biće slobodan od 1. septembra. Vaš zadatak je da ne čekate maj i jun, nego odmah da počnete sa poslom, da arhitekta i građevinski inženjer odu u školu snime situaciju, da se sagledaju potrebe i da se uradi projekat adaptacije i rekonstrukcije, kako bi jedan deo bio korišćen za obdanište, a drugi za ambulantu u Brđanima. Time ćemo rešiti dva bitna problema u gradu“, naglašava gradonačelnik. On dodaje da će novac za te radove biti obezbeđen u budžetu, ali je važno uraditi na vreme projekte.

Nedovoljan broj mesta u Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica”, zbog čega svake godine na stotine dece ostane ne upisano u vrtić, je jedan od većih problema za koji gradsko rukovodstvo nije imalo rešenje. Poslednje obdanište u Valjevu otvoreno je pre četiri godine u MZ Gradac, sada je u najavi otvaranje još jednog vrtića u Brđanima.

Nova škola u Brđanima (avgust 2015.)

Nova škola u Brđanima (avgust 2015.) (Foto: Kolubarske.rs)

Đaci u novoj školi u Brđanima od 1. septembra

Gradonačelnik Stanko Terzić je najavio da će novi školski objekat u Brđanima čija je izgradnja počela pre više od 15 godina, biti završen u ovoj godini, tako da će đaci sesti u klupe nove škole 1. septembra.

Privodi se kraju završna faza radova na školi, koji koštaju oko 150 miliona dinara, a finansira ih Ministarstvo prosvete, preko kreditne linije Evropske investicione banke. Paralelno se radi i parterno uređenje za koje je 48 miliona dinara obezbeđeno iz gradske kase. Nakon toga, preostaje opremanje škole koje će finansirati Ministarstvo prosvete sa 25 miliona dinara.

Kada je pre 15 godina počela izgradnja, škola u Brđanima je imala 1.100 dece, novi objekat je projektovan za 1.200 đaka, a danas ih u školi ima osamstotina. Direktorka škole Nataša Badovinac ranije je rekla da će nova škola omogućiti jednosmensku i kabinetsku nastavu, što do sada nije bilo, a to će otvoriti prostor i mogućnost za vannastavne aktivnosti. Novi školski objekat imaće i sportske terene.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 3 sati 24 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...