Obdanište Vidra (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Obdanište Vidra (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
09.02.2016, 08:15

Tačka na zapošljavanje u Predškolsku ustanovu

č: | fb:

U Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“ neće biti primanja novih radnika, jer je već sada broj od 312 iznad dozvoljenog maksimalnog broja zaposlenih. Zbog toga plan rukovodstva Predškolske ustanove da u ovoj godini broj radnika dostigne cifru od 383 neće biti prihvaćen, rečeno je na sednici Gradskog veća.

I dok direktor Predškolske ustanove Zlatomir Marković apeluje na gradsko rukovodstvo da zajedničkim snagama reše višegodišnji problem nedostatka smeštajnih kapaciteta u vrtićima, gradsko rukovodstvo apeluje na direktora Ustanove da prekine sa zapošljavanjem radnika.

Gradonačelnik Stanko Terzić navodi da je u Predškolsku ustanovu u poslednjem periodu primljeno ubedljivo najviše radnika u odnosu na ostala javna preduzeća i ustanove i poručuje direktoru da mora voditi računa o broju zaposlenih. Gradonačelnik podseća da je utvrđen broj maksimalno zaposlenih, i to tako što 13 radnika na neodređeno finansira ustanova iz sopstvenih sredstava, dok grad obezbeđuje zarade za 299 zaposlenih. „Sprema se nova racionalizacija. Vlada republike Srbije doneće program za ovu godinu koji će biti još restriktivniji kada je reč o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru. Zato nema više primanja nikoga i treba voditi računa da ni Ustanova ni Grad ne budu sankcionisani zbog premašenog broja zaposlenih“, upozorava Terzić.

Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić pojašnjava da je u Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ već zaposleno na neodređeno 312 radnika i više od toga nije dozvoljeno čak ni uz saglasnost nadležnog ministarstva Vlade Srbije. „Godišnjim planom Predškolske ustanove za ovu godinu predviđeno je 383 radnika, što nije moguće i što je mimo odluke koju je donela Skupština na poslednjoj sednici“, naglašava Ilić.

Godišnjim planom rada za ovu godinu, koji su usvojili članovi Gradskog veća, osim u delu o broju zaposlenih, Ustanova će organizovati rad u 120 grupa sa 2287-oro dece u devet vrtića u gradu i dva seoska. Planirani su prihodi od blizu 428 miliona dinara, više od polovine, preko 273 miliona dinara, je iz gradske kase, dok će preostla sredstva biti obezbeđena iz republičkog budžeta i sopstvenih prihoda Predškolske ustanove.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 16 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...