Grad (foto: Đorđe Đoković)
Grad (foto: Đorđe Đoković)
23.02.2016, 08:11

Terzić: Valjevo među liderima u Srbiji

č: | fb:

U gradskoj kasi ima 384 miliona dinara, kao retko koji grad imamo stabilne finansije, sve obaveze prema budžetskim korisnicima su izmirene, a već na početku godine otvoreno je nekoliko gradilišta. Ovako je u jednoj rečenici opisao trenutnu finansijsku sliku Valjeva gradonačelnik Stanko Terzić, koji veruje da će izveštaj revizora o završnom računu budžeta Grada za 2015. godinu biti pozitivan, kao što je bio prethodnih godina. On podseća da je u ovu iz prošle godine preneto 263 miliona dinara i da su sve obaveze izmirene do 31. decembra prošle godine.

Stanko Terzić

Stanko Terzić (Foto: Đorđe Đoković)

Terzić kaže da su već krenule komunalne aktivnosti, pre svega rekonstrukcija centralnih gradskih ulica, tako da su u toku radovi u Sinđelićevoj, u ulicama Vojvode Mišića i Milovana Glišića. Gradonačelnik najavljuje skori početak radova i u Karađorđevoj ulici.  

„Ovih dana biće završen tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice, od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove, tako da će najkasnije za mesec dana i to gradilište biti otvoreno. Privode se kraju i radovi na izgradnji tržnog centra ‘Stop-Šop', na lokaciji bivšeg 'Remonta', koji će biti otvoren 15. aprila. Tako će ceo taj prostor, po završetku radova, biti jedan od najlepših u gradu“, najavljuje gradonačelnik. Osim gradskih ulica uskoro će početi i radovi na putevima u nekoliko sela valjevskog kraja- u Bukovici, Dupljaju, Kotešici, Cariću, Lukavcu.

 

Valjevo među liderima u Srbiji

 

Gradonačelnik Stanko Terzić je na sednici Gradskog veća, na kojoj su razmatrani izveštaji o radu obe Gradske uprave, rekao da je Valjevo među liderima u Srbiji, kada se analiziraju svi rezultati u prošloj godini, uključujući stabilnost javnih finansija, izmirenje svih obaveza prema budžetskim korisnicima, komunalnoj izgradnji, socijalnim pitanjima, obrazovanju, kulturi.

„Sve to je rezultat rada zaposlenih u Gradskoj upravi, načelnika i rukovodstva. Nijedno rukovodstvo ne bi moglo ništa da uradi ako nema dobru infrastrukturu, dobru logističku podršku gradskih uprava“, kaže gradonačelnik. On dodaje da to ne znači da nije bilo propusta, koji će biti sankcionisani, ali, naglašava, „ne treba generalizovati i zbog manjih pojedinačnih propusta celu Gradsku upravu optužiti za loš rad, a u kojoj najveći broj zaposlenih radi dobro i savesno“.

Stanko Terzić je posebno istakao da u Valjevu nema viška zaposlenih. „Ne bih voleo da sam sada u poziciji mojih kolega koji moraju da donesu odluku o otpuštanju radnika. Mi smo se odgovorno ponašali, kada je reč o zapošljavanju, tako da trenutno imamo prostora i za prijem novih radnika“, kaže gradonačelnik Stanko Terzić.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 2 sati 43 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 7 sati 53 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar