Grad (foto: Đorđe Đoković)
Grad (foto: Đorđe Đoković)
04.03.2016, 07:58

Država konačno Valjevu nadoknadila novac utrošen u vreme poplava

č: | fb:

Država je konačno refundirala 71,8 milion dinara Valjevu, koliko je potrošeno iz gradske kase za otklanjanje majskih poplava 2014. godine. S obzirom na to da ovaj prihod nije planiran u budžetu za 2016. godinu, pred odbornicima Skupštine grada naćiće se predlog prvog rebalansa ovogodišnjeg budžeta, koji je juče usvojilo Gradsko veće.

„Za otklanjanje posledica poplava 2014. iz gradskog budžeta je izdvojeno 125 miliona dinara, od toga 85 miliona dinara je uzeto sa računa Gradske direkcije, kojoj se sada vraća novac koji je refundirala Država“, rekao je na sednici Gradskog veća zamenik gradonačelnika Žarko Kovač uz zaključak da je bilo realno da se taj novac Valjevu vrati ranije, posebno što je Vlada Srbije još u junu prošle godine obećala da će uplatiti novac.

Gradskoj direkciji biće na raspolaganju 30 miliona dinara za rekonstrukciju puteva, za ulice 21 milion, dok je za sanaciju klizišta opredeljeno 20 miliona dinara.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da će u već postojeći program ulica, koje će biti rekonstruisane u ovoj godini, biti dodate još dve i to Poparski put i Ulica Vlade Zečevića. „Kada je reč o putevima, nećemo povećavati broj jer imamo dovoljno puteva za ovih 30 miliona dinara koliko nam je opredeljeno. U programu je više puteva nego što imamo novca, tako da ćemo sada sa ovim parama moći da radimo sve što smo planirali“, objašnjava Jeremić.

On kaže da su klizišta, kojih na teritoriji Valjeva ima preko tri stotine, najveći problem grada, tako da će ovih 20 miliona omogućiti da se rade ubrzanim tempom po programu koji je usvojen još pre dve godine.

Dragan Jeremić je najavio da će posle 15 godina, od početka radova, konačno biti završen vodovod u Grabovici i to novcem koji je namenjen vodovodu u Brankovini. Objašnjava da je za završetak vodovoda u Brankovini potrebno 65 miliona dinara, a u budžetu je opredeljeno samo sedam miliona dinara, što je malo za radove u Brankovini, a dovoljno da vodovod u Grabovici bude u potpunosti završen. „Odlučili smo da ove godine završimo Grabovicu, a sledeće godine da obezbedimo sav potreban novac za zavretak vodovoda u Brankovini“, kaže Jeremić.

Tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice, od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove, uključujući i rekonstrukciju Uzun Mirkove gde će se raditi tri trake, biće završen sledeće nedelje, sledi rok za žalbe, tako da će radovi početi oko 20. marta. Jeremić kaže da će do tog datuma biti završeni radovi u Sinđelićevoj, ulicama Vojvode Mišića i Milovana Glišića, tako da neće biti saobraćajnog kolapsa.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 37 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 48 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar