Sednica Skupštine bez kvoruma (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine bez kvoruma (foto: Đorđe Đoković)
04.03.2016, 09:18

Odložena sednica Skupštine grada zbog dr Đukanovića?

č: | fb:

Sednica Skupštine grada koja je trebalo da bude održana danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma. Vladajuća većina nije uspela da okupi 26 odbornika, koliko je bilo potrebno za početak skupštinskog zasedanja. Kako nezvanično saznajemo sednice Skupštine grada danas neće biti zbog dr Boška Đukanovića, kandidata za počasnog građanina Valjeva.

Naime, predlogu da se dr Đukanović proglasi za počasnog građanina suprostavila se opoziciona SNS, koja ne želi da on ponese to zvanje. Takođe, nezvanično saznajemo da je iz vrha SPS-a upućen poziv vrhu gradskog rukovodstva sa predlogom da se "ta tačka, bar za sada, skine sa dnevnog reda". Vladajuća većina, da bi izbegla skupštinsku raspravu i neprijatnu situaciju, odlučila se za najbezbolnije rešenje - nedostatak kvoruma, dok ne odluči šta će i kako će sa predlogom da dr Boško Đukanović bude počasni građanin Valjeva. Prema našim saznanjima sa predlogom skupštinske Komisije da dr Đukanović bude počasni građanin ne slaže se većina odbornika, koja smatra da počasno zvanje ne može da dobije neko ko je Valjevac, samim tim već ima zvanje počasnog građanina! 

Sednica Skupštine grada počela je sa desetak minuta zakašnjenja prozivkom, utvrđeno je da je prisutno 19 od 51 odbornika, tako da je sednica odložena, a novi termin biće naknadno određen. 

Na poslednjoj sednici Skupštine grada u ovom sazivu na dnevnom redu trebalo je da se nađe oko 60 tačaka, među kojima je odluka o dodeli zvanja počasni građanin Valjeva, za koje je predložen dr Boško Đukanović, kao i odluka o dodeli godišnje nagrade Grada, koja se dodeljuje 20. marta na Dan grada. Danas je trebalo da se odbornici izjasne i o prvom rebalansu budžeta za 2016. godinu, nakon što je Država refundiurala 71,8 miliona dinara, koliko je utrošeno iz gradskog budžeta za sanaciju posledica majskih poplava 2014. godine. U okviru toga je i program Gradske direkcije pretrpeo izmene, je je budžet tog javnog preduzeća uvećan upravo za refundirana sredstva.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 3 sati 37 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 8 sati 47 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar