Bara i nakon rekonstrukcije Ulice vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Bara i nakon rekonstrukcije Ulice vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
11.03.2016, 13:22

„Jezero“ stiglo do pešačkog prelaza

č: | fb:

Problem „jezera“ na raskrsnici Karađorđeve i Ulice vojvode Mišića nije rešen ni  posle rekonstrukcije Ulice vojvode Mišića, koja se ovih dana privodi kraju. Poveća bara koja se pravila, posle svake kiše, ispred kafane „Marko Kraljević“, sada se proširila do pešačkog prelaza. Problem sa odvođenjem atmosferskih voda pojavio se nakon rekonstrukcije Karađorđeve ulice i tada su nadležni iz Gradske direkcije rekli da će to biti rešeno prilikom rekonstrukcije Ulice vojvode Mišića. Pre nekoliko dana ulica je asfaltirana, a problem „jezera“ nije rešen.

Pomoćnik direktora za tehnička pitanja u Gradskoj direkciji Milan Trifunović kaže da će zadržavanje vode u Ulici vojvode Mišića uskoro biti rešeno izgradnjom slivnika na najnižoj koti za odvođenje atmosferske vode. Objašnjava da je problem nastao jer je Ulica vojvode Mišića u depresiji u odnosu na Karađorđevu ulicu, a sličan problem se pojavio i na raskrsnici Sinđelićeve i Karađorđeve ulice.

Bara i nakon rekonstrukcije Ulice vojvode Mišića

Bara i nakon rekonstrukcije Ulice vojvode Mišića (Foto: Đorđe Đoković)

Nejasno je zbog čega projektom, kada je rekonstruisana Karađorđeva ulica, nije planiran slivnik na raskrsnici sa Ulicom vojvode Mišića, posebno kada je već bio vidljiv problem zbog nižeg nivoa sporedne u odnosu na glavnu ulicu. Takođe nije jasno zbog čega pre asfaltiranja Ulice vojvode Mišića nije urađen slivnik sa odvođenje atmosferske vode, nego će to biti rađeno naknadno. U celoj ulici od Karađorđeve do Dr Pantića postoji samo jedan slivnik kišne kanalizacije i to u srednjem delu kod crkve.

Ranije je urađen, projektom od pre ko zna koliko decenija, slivnik na raskrsnici Ulice vojvode Mišića i Dr Pantića i na toj raskrsnici nikada nije bilo "jezero".

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...