IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2014, 13:53

Letnji seminari do kraja juna

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica do kraja juna biće realizovane četiri letnje škole, matematike, hemije, biologije i fizike. Do 28. juna na programu je škola matematike u okviru koje će polaznici raditi projekte iz različitih interesantnih oblasti matematike koje njima, kao srednjoškolcima, nisu posebno bliske.

Takođe do 28. juna na programu je letnja škola hemije. Seminar je namenjen savladavanju osnovnih laboratorijskih tehnika i realizuje se kroz veći broj teorijskih predavanja i laboratorijske vežbe u okviru osnovnog kursa iz analitičke hemije.

U okviru letnje škole fizike  do kraja juna polaznici će raditi eksperimente iz raznih oblasti fizike, od mehanike, preko termodinamike, elektrotehnike do optike. U istom vremenu biće realizovana letnja škola biologije kroz koju će se polaznici upoznati sa osnovnim metodama laboratorijskog i terenskog rada.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 17 sati 59 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...