IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2014, 13:53

Letnji seminari do kraja juna

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica do kraja juna biće realizovane četiri letnje škole, matematike, hemije, biologije i fizike. Do 28. juna na programu je škola matematike u okviru koje će polaznici raditi projekte iz različitih interesantnih oblasti matematike koje njima, kao srednjoškolcima, nisu posebno bliske.

Takođe do 28. juna na programu je letnja škola hemije. Seminar je namenjen savladavanju osnovnih laboratorijskih tehnika i realizuje se kroz veći broj teorijskih predavanja i laboratorijske vežbe u okviru osnovnog kursa iz analitičke hemije.

U okviru letnje škole fizike  do kraja juna polaznici će raditi eksperimente iz raznih oblasti fizike, od mehanike, preko termodinamike, elektrotehnike do optike. U istom vremenu biće realizovana letnja škola biologije kroz koju će se polaznici upoznati sa osnovnim metodama laboratorijskog i terenskog rada.

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 12 sati 15 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 15 sati 35 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.