Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2016, 07:02

Akumulatori povukli tužbu protiv Vuletića

č: | fb:

Direktor privatizovane fabrike Krušik Akumulatora, David Babić povukao je tužbu protiv Predraga Vuletića, saopšteno je Vuletiću na glavnom pretresu pred Osnovnim sudom u Valjevu. Babić je Vuletića tužio za krivično delo narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti Krušik Akumulatora zbog podataka objavljenih na jednoj od pres konferencija u Gradskom odboru Nove Srbije, čiji je Vuletić član.

Na prvom ročištu sudija Branka Marković je predložila mirenje stranaka, koje Babić nije prihvatio. Na drugom ročištu, Vuletić je izneo svoju odbranu i priložio preko 60 verodostojnih dokumenata o sistematskom urušavanju Krušik Akumulatora posle privatizacije i načinu na koji je kapital „isisavan“ i prebacivan na Kipar, odnosno u druge (suvlasničke) firme.

Sudija je i tada predlagala da Krušik Akumulatori povuku tužbu kako ne bi bila prinuđena da „ulazi u poslovanje“ nekada uzorne firme uzimajući u obzir dokumentaciju, koju je u svojoj odbrani Sudu ponudio Vuletić

U svom saopštenju za javnost, Predrag Vuletić ističe kako nije tražio troškove suđenja jer ne želi da i dalje urušava fabriku u kojoj je proveo radni vek (sada je u penziji).

Valjevski nedeljnik Napred je u svom poslednjem broju objavio da pogon za prozvodnju akumulatora, sa 72 radnika koje je sada preuzela Namenska proizvodsnja Krušika, započinje izvoz nikl-kadmijum baterija za Železnice Hrvatske, te da su u najavi novi poslovi, koji bi mogli značiti oporavak nekadašnjeg lidera u toj proizvodnji na tržištu bivše SFRJ i Balkana.

Proizvodnju akumulatora u Namenskoj vodi Dalibor Savković, koji je pre Babića bio direktor privatizovane fabrike Krušik Akumulatora ali je podneo ostavku zbog neslaganja sa poslovnom politikom vlasnika i dela menadžmenta.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 13 sati 37 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 20 sati 53 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara