Kiša (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kiša (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2014, 22:40

Za dva dana ispaljeno oko 190 raketa

č: | fb:

Strelci na protivgradnim stanicama u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, kao i na području Obrenovca, koje koordinira Radarski centar na Blizonjskom visu, u protekla dva dana ispalili su oko 190 raketa - juče 151, a danas, do večeras, 36. Danas se dejstvovalo na području Valjeva, Osečine, Bogatića, Šapca, Loznice i Krupnja, a podaci o eventualnim štetama od grada biće poznati tek sutra ujutru.

Na osnovu radarskih osmatranja i uočenog formiranja gradonosnog oblaka iznad Bosne očekuju se dodatna dejstva u narednih 12 do 18 sati. Popunjenost oko 180 protivgradnih stanica na ovom području je dobra, posebno u opštini Ljubovija, gde je optimalnih 12 raketa po stanici. Danas je, zbog jučerašnjih dejstava, na teren upućeno 100 raketa „iz rezerve“.

Lokalne samouprave nastoje da pomognu sistem protivgradne zaštite nabavkom raketa budžetskim sredstvima, kao i dodatnim stimulisanjem strelaca, kako bi letina bila zaštićena. Ljig je jedina opština Kolubarskog okruga, koju „ne kontroliše“ Radarski centar na Blizonjskom visu već centar na Bukulji, kod Aranđelovca.

Aktuelno