Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2016, 08:19

Akcija prolećnog raspremanja grada

č: | fb:

U okviru akcije velikog prolećnog raspremanja grada i okoline, koja je počela pre dve nedelje, uklonjeno je oko160 kubika smeća sa divljih deponija u Jovanji, Rađevačkim šumama, Belom polju i Dračiću.

Valjevsko preduzeće „Vidrak” je prethodne dve godine 22. aprila, simbolično, na Dan planete Zemlje otpočinjalo akciju velikog prolećnog raspremanja grada i okoline, međutim ove godine akcija je počela ranije, kako bi sa prvim prolećnim danima uklonili najveće divlje deponijke u okolini grada.

Direktor preduzeća Đorđe Milanović kaže da je planirana akcija čišćenja putnog pravca Valjevo-Brankovina, a ni ove godine neće izostati čišćenje korita reka Jablanice i Obnice. U okviru akcije velikog prolećnog sređivanja grada valjevskim školama biće podeljene posude za reciklažu i organizovane edukativne radionice za učenike.

„I ove godine bićemo društveno odgovorni, kao i lane kada smo ofarbali fasadu Muzičke škole, ogradu Četvrte osnovne škole i nekoliko mostova u gradu. Predlog je da ove godine sredimo sportsko igralište na Iverku”, rekao je direktor „Vidraka”. Dodao je da će se u godini jubileja „Vidraka”, kada preduzeće obeležava 70 godina postojanja, potruditi da akcije bude bude podignuta na viši nivo nego što je to bilo prethodne dve godine.

Kontejneri za prikupljanje polovne odeće i obuće već su postavljeni na ulazi u naselje Kolubara 2 iz Uzun Mirkove ulice, kod crkve u Ulicu Dr Pantića, i tu će biti do 1. maja, zatim od 2. do 8. maja na uglu ulica Dušanove i Selimira Đorđevića, kao i na uglu Ulice Majora Ilića i Radničke i na kraju od 9. do 15. maja kontejneri za prikupljanje polovne odeće i obuće biće postavljeni u naselju Kolubara 2, na parkingu preko pua apoteke „Vega” i kod ulaza broj 17.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Milanović najavljuje da će ovog proleća biti realizovan likovno-literarni konkurs na temu prirode, a s obzirom na to da je 24. maj Dan parkova, biće raspisan i konkurs na temu parkova. „

Nagradu pobedniku konkursa na temu parka  dodelićemo 24. maja u parku na Jadru, gde ćemo u saradnji sa Muzičkom školom organizovati koncert”, najavio je Milanović. I ove godine, od 15. do 30. juna biće organizovana akcija najlepši balkon i najuređenije dvoriše.

Na sajtu JKP „Vidrak” svake srede biće najavljene akcije koje će biti reralizovane u dane vikenda. 

„Vidrak” i Centar za kulturu su prošle nedelje 22. aprila, na Dan planete Zemlje, poklonili najmlađim Valjevcima edukativnu dečju predstavu “Prljavo ili čisto - nije isto”. Valjevski osnovci, ne samo da su naučili kako da pravilno odlažu otpad, nego su se i dobro zabavili uz pesme i šaljive priče Slobodana Bode Ninkovića i Marije Veljković.

Predstava

Predstava (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

MUP: Pojačana kontrola autobusa i kamiona

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona.